10 Ιουνίου, 2023

"Χωρίς Κανόνες" με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Ν. Γαλατούμο - Δεν υπάρχει καμία εντολή από την Δημοτική Αρχή για να εκδιωχθεί ο κόσμος από το κάμπινγκ, αλλά ούτε και ενημέρωση - Αύριο "Ορθά Κοφτά" με τον Αθ. Βίτσα

Σήμερα στην εκπομπή "Χωρίς Κανόνες" με τον Φώτη Φωτεινό και φιλοξενούμενο εμένα (τον Ειρηναίο Παπαντίδη), ξεκινήσαμε την εκπομπή συζητώντας διάφορα θέματα, όπως τις δράσεις του Συλλόγου Βιώσιμη Σαμοθράκη, την μη πραγματοποίηση της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω μη απαρτίας.
Στην πορεία της εκπομπής λάβαμε μηνύματα και τηλέφωνα που μιλούσαν για είσοδο της Αστυνομίας στο Δημοτικό Κάμπινγκ Πλατιάς, η οποία διώχνει τους κατασκηνωτές.  Ναι μεν το κάμπινγκ λειτουργεί κάθε καλοκαίρι με τις πολλές παθογένειες του, αλλά χωρίς έσοδα για τον Δήμο Σαμοθρακης για αρκετά χρόνια, από την προηγούμενη δημοτική αρχή ακόμη. Συγχρόνως με την αναζήτηση κάποιου υπεύθυνου να μας ενημερώσει γιατί συμβαίνει αυτό, σχολιάζαμε πως αντί η Αστυνομία να ενισχυθεί την καλοκαιρινή περίοδο για να προστατεύσει το νησί από την μάστιγα της παράνομης κατασκήνωσης, αυτή κάνει ακριβώς το αντίθετο. Διώχνει κόσμο από έναν χώρο στοιχειωδώς προστατευόμενο και τον εξωθεί στην παράνομη κατασκήνωση.
Εκείνη την ώρα έκανε τηλεφωνική παρέμβαση ο Δήμαρχος Σαμοθρακης κύριος Νίκος Γαλατουμος. Ο οποίος διαβεβαίωσε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν υπάρχει καμία εντολή από την Δημοτική Αρχή για να εκδιωχθεί ο κόσμος από το κάμπινγκ και μάλιστα δεν έχει λάβει καμία σχετική ενημέρωση.
Η Δημοτική Αρχή έχει επιληφθεί του θέματος και πιστεύει πως δεν θα συμβεί παρόμοιο περιστατικό. Επικρατώντας τα δικά μας λεγόμενα περί εξώθησης προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Ας ελπίσουμε πως όντως θα βρεθεί λύση.
Με την ευκαιρία της παρέμβασης του Δημάρχου, αδράξαμε την ευκαιρία και με την δική του ανοχή και συγκατάθεση του υποβάλαμε αρκετές ερωτήσεις ακόμη για διάφορα θέματα, τις οποίες και απάντησε.
Όπως για τα έργα που είναι σε εξέλιξη, για την κατάσταση των δρόμων μέσα στην Καμαριωτισσα εν όψει τουριστικής περιόδου, για τα παρτέρια του λιμανιού και την συνεννόηση με τον ΟΛΑ, για κάποια τεχνικά θέματα στα Θέρμα, όπως πχ τα κιόσκια, που χρήζουν επισκευής κλπ.

Ακούστε από το samothrakiradio.gr

  • Την παρέμβαση - συνέντευξη του Δημάρχου:


  • Ολόκληρη την εκπομπή:

Αύριο "Ορθά Κοφτά" με τον Αθ. Βίτσα
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκπομπής, επικοινώνησα με τον πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Ενωτική Συνεργασία κύριο Αθανάσιο Βίτσα και τον κάλεσα σε μία αντίστοιχη συνέντευξη αύριο στην εκπομπή μου "Ορθά Κοφτά". Αργότερα μου απάντησε ότι αποδέχεται την πρόσκληση και θα είναι μαζί μας στο στούντιο.