25 Ιουλίου, 2023

Αποκλειστικό άρθρο του Ν. Παπανικολόπουλου για το blog με θέμα: Το λιμάνι της Σαμοθράκης μετά την ακύρωση πώλησης του Ο.Λ.Α Α.Ε

Προχθές δημοσίευσα άρθρο του υποναύαρχου του Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία κυρίου Νικόλαου Παπανικολόπουλου για τα 100 χρόνια της συνθήκης της Λοζάνης και όπως είχα σημειώσει πως ήταν ιδιαίτερη η χαρά, που δημοσίευα ξανά άρθρο του. 

Ήταν εντελώς συμπτωματικό ότι την ίδια μέρα στο Samothraki Web Radio και στην εκπομπή μου "Ορθά Κοφτά" με τον Φώτη Φωτεινό συζητήσαμε την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Καμαριώτισσας και ότι ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α. Ε. προσφέρει ανταποδοτικά κάποια ελάχιστα, με ανεπαίσθητες παρεμβάσεις και γενικά το αφήνει αναξιοποίητο.

Σκέφτηκα λοιπόν πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μπορούσε να ήταν ένας από τους επόμενους καλεσμένους, του το πρότεινα, αλλά πάντα ευγενής ο κύριος Παπανικολόπουλος μου εξήγησε πως θα απουσιάζει στην ιδιαίτερη Πατρίδα του, το επόμενο διάστημα, αφήνοντας βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία μελλοντική συζήτηση. Θεώρησα το θέμα λήξαν προς το παρόν. Σήμερα όμως έλαβα νεότερο μήνυμα του, εξηγώντας μου πως δεν ήταν δυνατόν να μείνει αμέτοχος στους προβληματισμούς μας και έγραψε το παρακάτω άρθρο. Οφείλω να τον ευχαριστήσω θερμά και δημόσια

Πέρα από την ιστορία των λιμανιών της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης, το πως κατέληξαν να τα διαχειρίζεται όλα ο Ο.Λ.Α, τους νόμους και κάποια παραδείγματα άλλων νησιών, στο τέλος καταθέτει κάποιες προσωπικές εκτιμήσεις, απόψεις και ερωτήματα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μπούσουλα και χρήσιμο εργαλείο για το μέλλον των λιμανιών της Σαμοθράκης.

Διαβάστε το: