Σήμερα επικοινώνησε μαζί μου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Δρ. Μελισσοκομίας του Α. Π. Θ. Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου, η ομάδα του οποίου έχει αναλάβει ολόκληρη την μελέτη για το πικρόμελο της Σαμοθράκης και αφού διαπίστωσε τα πολύ πλούσια διατροφικά χαρακτηριστικά του, έχουν ξεκινήσει και τις σχετικές διαδικασίες για την πιστοποίηση και διάκριση του. Όπως άλλωστε μας τα έχει επανειλημμένα πει ο ίδιος στο Samothraki Web Radio.
Στο σημερινό μήνυμα του μου κοινοποίησε άρθρο του, που αναφέρεται στην σημαντική διάκριση που έλαβε το συγκεκριμένο μέλι της οικογένειας Βασιλούδια, σε έκθεση στο Λονδίνο, την Great Taste Aeards 2023. Όπου κατάφερε πέρα από βιολειτουργικό αναδείχθηκε και πολύ γευστικό, λαμβάνοντας 2 αστέρια, διάκριση την οποία έλαβαν το 11% των 15 χιλιάδων προϊόντων από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν.
Ακολουθεί το άρθρο του καθηγητή: