25 Σεπτεμβρίου, 2023

Απάντηση της Υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη στον βουλευτή Έβρου Π. Παπαδάκη για την επίσημη παρουσίαση πιστού αντιγράφου του αγάλματος Νίκη της Σαμοθράκης - Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου: 26-27/9 κλειστές όλες οι αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης λόγω εργασιών

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης κύριος Πάρης Παπαδάκης  στα πλαίσια Κοινοβουλευτικού Ελέγχου είχε καταθέσει γραπτή ερώτηση στην Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη με θέμα «Επίσημη παρουσίαση πιστού αντιγράφου του αγάλματος Νίκη της Σαμοθράκης».

Με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου η Υπουργός απάντησε πως όταν τοποθετήθηκε εκδόθηκε Δελτίο Τύπου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, οπότε θεωρεί πως έγινε γνωστό στον κόσμο, μιλάει επίσης για την σελίδα που κατασκευάστηκε για την Νίκη της Σαμοθρλακης με όλες τις λεπτομέρειες για το πρωτότυπο άγαλμα και το πιστό αντόγραφο. Επίσης αναφέρεται και στην "περίοπτη θέση" που έχει τοποθετηθεί το άγαλμα μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο. 

Κλείνει την απάντηση της με την παρακάτω παράγραφο:

"Είναι βέβαιο ότι το συγκεκριμένο αντίγραφο θα τύχει περαιτέρω προβολής μετά την ολοκλήρωση, εντός του τρέχοντος έτους, του έργου της επανέκθεσης του μουσείου, που υλοποιείται στο πλαίσιο ενταγμένης στο ΕΣΠΑ 2014-2020 Πράξης, συνολικού προϋπολογισμού 1.967.070,00 €, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, και την απόδοσή του στο κοινό."

Κανείς δεν αμφισβητεί αυτές τις ενέργειες, αλλά μία επίσημη παρουσίαση, με την παρουσία της Υπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων θα τύγχανε μεγάλης προβολής από τα τηλεοπτικά μέσα και όχι μόνο, γεγονός θα προσέδιδε μία τουριστική υπεραξία στο νησί μας, με έναν επιπλέον λόγο για να την επισκεφτεί κάποιος.

Δείτε την απάντηση της Υπουργού:


Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου: 26-27/9 κλειστές όλες οι αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης λόγω εργασιών
Ενημερώνουμε το κοινό ότι λόγω εργασιών στο πλαίσιο του έργου επανέκθεσης που εκτελείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης, αύριο, Τρίτη 26, και μεθαύριο, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 όλες οι αίθουσες της έκθεσης θα παραμείνουν κλειστές.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.