06 Σεπτεμβρίου, 2023

Ερώτηση προς ΔΙΠΕ & ΔΙΔΕ Έβρου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και οι απαντήσεις τους

Προχθές Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου έστειλα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ερώτηση σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου. 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Καλημέρα σας, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά εύχομαι.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να ενημερωθώ εγώ, ώστε με την σειρά μου να ενημερώσω και τους ενδιαφερόμενους μαθητές και γονείς της Σαμοθράκης, μέσω του blog μου, εάν αυτή αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά. Δηλαδή αν οι μαθητές θα παραλάβουν όλα τους τα βιβλία άμεσα; Αν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα σας θα είναι στις θέσεις τους όλοι οι απαιτούμενοι εκπαιδευτικοί στο νησί ή αν με το καλημέρα θα υπάρχουν κενά; Αν υπάρχουν κενά ή αυτά προκύψουν πότε και πώς θα καλυφθούν; Τέλος αν έχει προβλεφθεί η μεταφορά όλων των μαθητών από όλους τους οικισμούς του νησιού στα σχολεία τους;

Ευχαριστώ


Σήμερα έλαβα απάντηση από την ΔΙΠΕ, δείτε την:

Σε απάντηση του από 4/9/2023 ηλεκτρονικού σας μηνύματος, σας ενημερώνουμε ότι όλες οι σχολικές μονάδες της Σαμοθράκης έχουν στελεχωθεί με εκπαιδευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, εκτός από τις τοποθετήσεις μόνιμου προσωπικού, έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων, εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, εκπαιδευτικών για την παροχή παράλληλης στήριξης, μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και Σχολικού Νοσηλευτή (αναμένεται η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν). Όσον αφορά σε θέματα λειτουργίας των σχολείων, για κάθε λεπτομέρεια, μπορείτε να απευθύνεστε στη Διευθύντρια και στους/στις Προϊσταμένους/ες των σχολικών μονάδων.

Με εκτίμηση

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΒΡΟΥ


Χθες απάντησε η ΔΙΔΕ παραπέμποντας στην ιστοσελίδα της, όπου η αλήθεια είναι δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο στην ερώτηση μου.

Ακολουθεί η απάντηση της ΔΙΔΕ Έβρου:


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ: http://dide.evr.sch.gr