09 Σεπτεμβρίου, 2023

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Έβρου της Λαϊκής Συσπείρωσης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις περιφερειακές εκλογές, παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Διονύσης Κλάδης.
Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Έβρο είναι οι:

1. Γιαννούδης Δημήτρης: Γεωπόνος, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ενότητα», μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Θράκης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., μέλος της ΕΠ Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ.
2. Γκιδίκα Σταματία (Ματούλα): Δημόσιος υπάλληλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης.
3. Δευτεραίου Πολυξένη (Ξένια): Αναπληρώτρια Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
4. Δινδίνη Βαΐα (Βάνα): Δικηγόρος παρ εφέταις, μέλος Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ), μέλος της ΕΠ Αν Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ.
5. Ζησίδης Παναγιώτης: Αγρότης κτηνοτρόφος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Α.Σ. Έβρου.

6. Κώστογλου Κώστας: υπάλληλος στο Δήμο Διδυμοτείχου
7. Μαραγκοζάκη Σωτηρία: Δημοσιογράφος- συγγραφέας, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης και του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έβρου.
8. Μάρκου Μαίρη: αντιπρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Σουφλίου – Τυχερού – Ορφέα «νοιαΖΩμαι».
9. Μιδάλκος Παναγιώτης: Εκπαιδευτικός. Δημοτικός Σύμβουλος Σουφλίου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.
10. Μπάζας Σταύρος: αρχαιολόγος δημόσιος υπάλληλος, μέλος της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ
11. Μπάρμπα Αθανασία (Σάσα): Δημόσιος Υπάλληλος στον Δήμο Σουφλίου, ταμίας του ΔΣ Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Σουφλίου.
12. Ναζλής Κώστας: Διοικητικός υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου, μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου.
13. Νικολαΐδης Γεώργιος: Συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Αντιπρόεδρος του ΔΣ του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας.
14. Παντελίδου Στέλλα: νοσηλεύτρια στο ΠΓΝΑ (συμβασιούχος)
15. Τουφεκτσή Αναστασία: Γιατρός μικροβιολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ Κέντρου Υγείας Αλεξανδρούπολης, μέλος Ι.Σ.Ε.
16. Τοψίδου Αναστασία: λογίστρια αυτοαπασχολούμενη στην Ορεστιάδα
17. Τρέλλης Γιάννης: Γεωπόνος.
18. Φωτιάδης Τριαντάφυλλος: Απόστρατος Αντιπλοίαρχος ΠΝ εα, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων.

Νέα της Θράκης thrakinea.gr


Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Έβρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση – Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» δίνει ξανά το παρών στη μάχη των Περιφερειακών Εκλογών. Το 2019 με τη στήριξη του λαού της περιοχής είχε καταφέρει να εκλέξει περιφερειακό σύμβουλο. Απ’ αυτή τη θέση καταγγείλαμε και αποκαλύψαμε κάθε προσπάθεια αντιλαϊκής πολιτικής που πήγε να εφαρμοστεί με όχημα την Περιφέρεια. Επιλέξαμε να μιλάμε με τη φωνή των διεκδικήσεων του λαού και όχι ως φερέφωνο των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Η “ανάπτυξη” που υπόσχονταν έχει πλέον πνίξει στις στάχτες τον λαό. Η μεγαλύτερη οικολογική και ανθρώπινη καταστροφή που έχει γνωρίσει ο τόπος μας φανέρωσε πως το “αναπτυξιακό” τους δόγμα έχει ως προϋπόθεση την καταστροφή γης, δασών, καλλιεργειών, χωριών.

Στις επερχόμενες εκλογές η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία στην ΑΜΘ» συμμετέχει και σκοπεύει να παλέψει από καλύτερες θέσεις, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, για τα συμφέροντα των εργαζομένων της πόλης και του χωριού. Για να κερδίσει η εργατιά, η αγροτιά, η νεολαία, ενάντια στο αντιδραστικό τοπικό κράτος και τις διοικήσεις του, την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Για να εκφραστεί η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση μέσα από ένα νικηφόρο κίνημα ρήξης και ανατροπής, με την ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

48 αγωνιστές και αγωνίστριες συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης-Ανταρσία στην ΑΜΘ.

Υποψήφιoς Περιφερειάρχης είναι ο Θοδωρής Περεντίδης, οικονομολόγος-λογιστής, μέλος συλλόγου ελευθεροεπαγγελματιών λογιστών – φοροτεχνικών Β. Έβρου και νυν περιφερειακός σύμβουλος

Για το νομό Έβρου:

Ζαριφείδου Αγγελική, φοιτήτρια

Καλαμπόκας Χρήστος, μηχανικός, μέλος του Πανελλαδικού Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Καρπουζέλης Νίκος, εργαζόμενος σε βιομηχανία τροφίμων

Μαργαριτίδου Κυριακή (Φούλη), συνταξιούχος

Μαυρίδης Θοδωρής, δάσκαλος, πρώην γενικός σύμβουλος ΑΔΕΔΥ

Μεμέτογλου Γκιουλτζάν, εργάτρια, ενεργή στην κοινότητα Ρομά της Ορεστιάδας

Μποτσίδης Γιώργος, εργάτης, πρ. μέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Έβρου

Ξοπλίδης Γιώργος, καθηγητής Πληροφορικής

Παπαδιώτης Ανέστης, εργάτης

Πολίτη Τριανταφυλλιά (Φύλλια), δημοσιογράφος

Σοβαράς Νίκος, εργάτης σε αρτοποιείο

Σπυριδωνίδου Κυριακή (Κική), νηπιαγωγός

 pandiera.gr