19 Μαρτίου, 2024

Σύμμαχος στα αιτήματα της Σαμοθράκης και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου - Παρατήρηση

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για μελλοντικές συνεργασίες

Ένα νέο σύμμαχο στην αναπτυξιακή πορεία της Σαμοθράκης φαίνεται πως βρίσκει το νησί του Έβρου στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου. Πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή την παρουσία του στο 2ο East Med Forum που διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Μουτζούρης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θανάση Βίτσα, παρουσία του προέδρου του ΔΣ Παναγιώτη Παππά και του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Μαμουγιώργη.
Κατά τη συνάντησή τους, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που έχουν σχέση με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του βορείου Αιγαίου με το νησί του Έβρου αλλά και θέματα υποδομών, με τον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη να αποδέχεται θετικά τα αιτήματα και τις προτάσεις που τέθηκαν από τον κ. Βίτσα και τους συνεργάτες του.

Αρχικά, από πλευράς του Περιφερειάρχη βορ. Αιγαίου, υπήρξε πρόταση για δρομολόγηση ταχύπλοου, η οποία όμως διαφοροποιήθηκε με γνώμονα την ανάγκη ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων (έγινε αναφορά στο κομμάτι των ζωοτρόφων κ.α. ). Εξέφρασε σκεψη για δρομολόγηση πλοίου τύπου «Ro Ro» αλλά η αντιπροσωπεία του δήμου Σαμοθράκης του ζήτησε τη λύση Επιβατηγού – Οχηματαγωγού ώστε να εξυπηρετεί οχήματα και επιβάτες.
Ζητήθηκε προς τον κ. Μουτζούρη στο αίτημα που θα κατατεθεί για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Εβρο, να συμπεριλάβει υπόψιν του και τον περιορισμό ως προς το λιμάνι της Σαμοθράκης για ελλιμενισμό πλοίου οριακά 110 μέτρων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα παραπάνω ο Περιφερειάρχης τα δέχθηκε ιδιαίτερα θετικά, ενώ εξέφρασε ενδιαφέρον και για τις μελέτες των λιμανιών του νησιού όντας άριστος γνώστης αυτών των θεμάτων, μιας και το γνωστικό αντικείμενό του στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο ήταν αυτό της Θαλάσσιας Υδραυλικής και Λιμενικών Έργων, ενώ διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για μελλοντικές συνεργασίες.

Η ΓΝΩΜΗ


Ι. Β.: Υπάρχει και η ενδιάμεση λύση ταχύπλοο - οχηματαγωγό... Την σκέφτηκε κανείς;