17 Απριλίου, 2024

Αναρτήθηκαν τα δρομολόγια για την περίοδο 1/6 έως 30/9 - Προβλήματα και επισημάνσεις

Αναρτήθηκαν στην σελίδα της ZANTE FERRIES τα δρομολόγια για τις γραμμές Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Λήμνο για την καλοκαιρινή περίοδο και συγκεκριμένα από 1 Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου. 

Εδώ να σημειωθεί ότι πέρσι καθυστέρησε η δημοσιοποίηση των καλοκαιρινών δρομολογίων λόγω ένστασης άλλης ακτοπλοϊκής εταιρείας εις βάρους την ZANTE στην οποία είχε κατοχυρωθεί η γραμμή, φέτος καθυστέρησε ακόμη περισότερο λόγω της πολύ μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το σύνολο των ακτοπλοϊκών γραμμών. Για αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη οι συμβάσεις να μην είναι μονοετείς, αλλά μεγαλύτερης διάρκειας.


Δείτε εδώ τα δρομολόγια έως 31/5

Με μία πρόχειρη πρώτη ματιά εντόπισα κάποια θέματα στα δρομολόγια, άλλα πολύ σοβαρά, άλλα λιγότερο. Ένα σοβαρό, είναι το δρομολόγιο της Λήμνου Σάββατο μέρα για τα διαστήματα από 3/6 έως 21/7και από 26/8-24 έως 1/9. Άποψη μου είναι ότι δεν φταίει η εταιρεία, αλλά εμείς, γιατί κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, άραγε ο Δήμος (πρώην και νυν αρχή), οι σύλλογοι (ποιοι σύλλογοι θα μου πείτε...) κατέθεσαν κάποια φορά τι δρομολόγια βολεύουν το νησί...;;; Δεν νομίζω... Γιατί η εταιρεία έχει αποδείξει ότι έχει ευήκοα ώτα. Η οποία βέβαια με την σειρά της θα έχει ακούσει τα παράπονα από μεμονωμένους, αλλά ίσως περιμένει κάτι επίσημο...

Όσο αφορά το σύστημα κρατήσεων εισιτηρίων είναι εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετό καιρό, λόγω αναβάθμισης...