23 Απριλίου, 2024

Συζητήθηκε χθες στην Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Π. Παπαδάκη για την επιπλέον μοριοδότηση των μαθητών - υποψηφίων του Έβρου στις Πανελλήνιες εξετάσεις λόγω των περσινών πυρκαγιών - Θετική η Υφ. Παιδείας - Π. Παπαδάκης: Μοριοδοτούνται τα παιδιά του Έβρου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις – Ενισχυτικά πρέπει να σταλεί έγγραφο από τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης - Σχόλιο

Στις 9 Απριλίου ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης - Κυριάκος Βελόπουλος, κύριος Παράσχος (Πάρης) Παπαδάκης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: Μοριοδότηση των μαθητών Γ’ τάξης λυκείου του κατεστραμμένου από τις περσινές πυρκαγιές Νομού Έβρου για καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων εισαγωγή στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση.

Η επίκαιρη ερώτηση συζητήθηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής και η απάντηση της Υφυπουργού κυρίας Ζέτας Μακρή ήταν θετική.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:


Παρακολουθήστε την συζήτηση της ερώτησης στη Βουλή, από τον παρακάτω σύνδεσμο και στο τμήμα: 1:53:45 έως 2:04:40

https://www.hellenicparliament.gr/userfiles/media/synedriaseis/olomeleia-20240424a.mp4


Ακούστε όσα ανέφερε επί του θέματος σήμερα ο Βουλευτής Έβρου κύριος Π. Παπαδάκης στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ. Κολιό:


Ι.Β.: Προσωπικά θα συμφωνήσω με την επισήμανση του κυρίου Παπαδάκη πως όταν υπάρχει απόφαση του Υπουργείου για μία περιοχή, γιατί να χρειάζονται οι επιστολές Δημάρχων, μπορεί ο εκάστοτε Δήμαρχος να μην στείλει για διάφορους λόγους (π.χ. φόρτο εργασίας) ή να μην ενημερωθεί ο Υπουργός για κάποια επιστολή... Αλλά καλού κακού ας στείλει ο Δήμος Σαμοθράκης μία επιστολή στον Υπουργό Παιδείας κύριο Κυριάκο Πιερακάκη και ποτέ δεν ξέρεις... Άλλωστε έμμεσα πληγείσα περιοχή ήταν και η Σαμοθράκη.