12 Μαΐου, 2024

Φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία των 5 Νεομαρτύρων και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα η Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή των Αγίων 5 Νεομαρτύρων εκ Σαμοθράκης και εν Μάκρη μαρτυρησάντων, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Χώρα. Στην συνέχεια τελέστηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Λειψάνων των Αγίων.
Στην Θ. Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθρακης κ.κ. Άνθιμος. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Αθανάσιος Βίτσας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κύριος Χριστόδουλος Τοψίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κύριος Ευάγγελος Πουλιλιός, συνεργάτες και εντεταλμένοι σύμβουλοι του κυρίου Τοψίδη, ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ κύριος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο επίσης βουλευτής Έβρου αλλά και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριος Σταύρος Κελέτσης, καθώς και οι διοικητές Στρατού, Πολεμικού Ναυτικού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού του νησιού. Φυσικά και πλήθος πιστών.
 



Φωτογραφίες από την λιτάνευση:




Βίντεο με τον σύντομο λόγο και τις ευχές του Μητροπολίτη μας κυρίου Ανθίμου:

Εδώ θα ήθελα να παρατηρήσω την παντελή απουσία της αντιπολίτευσης του Δήμου.....