16 Μαΐου, 2024

Χρ. Τοψίδης: Σύντομη αλλά παραγωγική συνάντηση με τον ΥΝΑΝΠ Χρ. Στυλιανίδη, παρουσία του Δημάρχου Σαμοθρακης Θ. Βίτσα - Αθ. Βίτσας: Συνάντηση με τον ΥΝΑΝΠ κ. Στυλιανίδη

Σύντομη αλλά άκρως παραγωγική ήταν η συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη, στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Στη συζήτηση μας εξετάσαμε ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια μας και άπτονται φυσικά των αρμοδιοτήτων του και θέσαμε ισχυρές βάσεις συνεργασίας για την αναπτυξιακή μας προοπτική.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Θανάσης Βίτσας, για συγκεκριμένα θέματα του νησιού, επί των οποίων θα σχεδιαστούν λύσεις.

Εν συνεχεία μεταβήκαμε στην παρουσίαση του σχεδίου Αναβάθμισης του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, το οποίο παρουσιάζεται στην Αλεξανδρούπολη. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, κατά γενική ομολογία πλέον, αποτελεί ισχυρό αναπτυξιακό μοχλό για την ευρύτερη περιοχή και η αναβάθμιση του σε όλους τους τομείς, ενισχύει αυτόν τον ρόλο του.

Χριστόδουλος Τοψίδης (facebook)


Αθ. Βίτσας: Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στυλιανίδη

Λόγω της υπογραφής μιας σημαντικής σύμβασης για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρεθήκαμε μαζί με τον εντεταλμένοι δημοτικό συμβούλιο κ. Μανουγιώργη Πέτρο στο Νομαρχείο. Μας δόθηκε η ευκαιρία μέσω του Περιφερειάρχη μας κου Τοψίδη να συνομιλήσουμε με τον Υπουργό κο Στυλιανίδη και τον ΓΓ κ. Κυριαζόπουλο για θέματα όπως η "ξεχασμένη" επέκταση του λιμανιού της Καμαριώτισσας, η βελτίωση των ακτοπλοϊκών γραμμών κ.α.

Στο τέλος της εκδήλωσης είχαμε και μία σύντομη συνομιλία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πολίτη για την αξιοποίηση του ΠΕΑΛ του κεντρικού λιμανιού μας.

Έχουμε θέσει ως στόχο να επανεκκινήσουμε το θέμα του λιμανιού και ήδη ενεργούμε μεθοδικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αθανάσιος Βίτσας (facebook) →→→ Ζούμε Σαμοθρακη (facebook)