04 Μαΐου, 2024

Φ. Φωτεινός: Η εξαίρεση της Σαμοθράκης από την χορήγηση visa express αποτελεί κατάφορη αδικία...

Σε πέντε ακόμη ελληνικά νησιά επεκταθηκε απο της 30 Απριλίου η ταχεία χορήγηση θεώρησης εισόδου (visa express) για Τούρκους τουρίστες.
Μετά τη Χίο, την Κω, τη Λέσβο, τη Ρόδο και τη Σάμο, η βίζα επεκτείνεται και σε Λέρο, Λήμνο, Κάλυμνο, Καστελόριζο και Σύμη, όπως αναφέρει με ανάρτησή της η ελληνική πρεσβεία στη Άγκυρα…
Το πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίθηκε σε αίτημα τόσο των νησιωτών, όσο και Τούρκών τουριστών, έχει ήδη αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Ο αριθμός των Τούρκων τουριστών το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου τριπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι στα πρώτα πέντε νησιά που εφαρμόστηκε, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.
Η βίζα εξπρές είναι διάρκειας επτά ημερών, κοστίζει 60 ευρώ και μπορεί κανείς να την εκδώσει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον χρόνο. Χορηγείται με ειδική σφραγίδα που τοποθετείται πάνω στο διαβατήριο, ενώ o επισκέπτης δεν μπορεί να φύγει από την Ελλάδα και να ταξιδέψει σε άλλο προορισμό.
Στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας των νησιών..
ΥΣ.. Η μέχρι τώρα εξαίρεση της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ από το μέτρο αποτελεί κατάφορη αδικία κ θα πρέπει όλοι οι φορείς που εμπλέκονται να ενσκήψουν πάνω από το ζητημα.. γιατι πέρα από τα χαρακτηριστικά που έχει το νησί και τα οποία το καθιστούν ελκυστικό προορισμό για τους γείτονες μας… είναι παράδοξο η αλεξανδρουπολη να έχει βίζα 3 ημερών η Λήμνος 7 ημερών κ η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ που βρίσκεται ενδιάμεσα να αποκλείεται από το μέτρο…
Φώτης Φωτεινός (facebook) →→→ Σαμοθράκης Ενημέρωση (facebook)