26 Ιουνίου, 2024

Διαφορά κόστους 5 μηνών πράσινου και κίτρινου τιμολογίου ρεύματος

Επειδή τελευταία πάλι πολύς λόγος γίνεται για τα τιμολόγια ρεύματος και ποιο χρώμα είναι πιο οικονομικό. Σήμερα παρέλαβα τους λογαριασμούς ρεύματος του εδώ σπιτιού και της Καβάλας, τα οποία κατά την συμβουλή υπαλλήλου της εταιρείας που ανήκω (NRG) είχα βάλει το εδώ σπίτι στο κίτρινο τιμολόγιο και της Καβάλας στο πράσινο.

Οι λογαριασμοί που παρέλαβα ήταν εκκαθαριστικοί και είχαν χρεώσεις από αρχές Φεβρουαρίου έως αρχές Ιουνίου, οπότε είχα τιμές από 5 μήνες. Ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Έκατσα λοιπόν και έφτιαξα τον παρακάτω πίνακα:

Όπως διαπιστώνεται μεταξύ πράσινου και κίτρινου τιμολογίου υπάρχει σημαντική διαφορά, αν υποθέσουμε ότι το κάθε σπίτι ξοδεύει 100 κιλοβατώρες (KW/h) κάθε μήνα (το έβαλα έτσι για να γίνει πιο κατανοητό). Επισημαίνω ότι οι συγκεκριμένες τιμές αφορούν την εταιρεία ρεύματος που είμαι εγώ και την ανέφερα μόνο και μόνο για να γνωρίζετε ποιας εταιρείας είναι οι τιμές που αναφέρονται. Λίγο ή πολύ σε ΟΛΕΣ τις εταιρείες ισχύουν τα ίδια πράγματα, μεταξύ των χρωματιστών τιμολογίων, με τις αντίστοιχες τιμές της καθεμιάς. Μπορείτε να ελέγχετε τις τιμές όλων των εταιρειών και των τιμολογίων τους στην σελίδα της ΡΑΕΕΥ. Βέβαια υπάρχουν και το μπλε τιμολόγιο και για λίγους (που έχουν ήδη έξυπνους μετρητές) το πορτοκαλί. Εγώ σας παρέθεσα αυτά που έχω εγώ στην διάθεση μου και από σήμερα θα έχω και στα δύο σπίτια μόνο το κίτρινο...


Εδώ να σημειώσω ότι αναμένεται νομίζω τώρα από τον Ιούλιο, όλοι οι λογαριασμοί κάθε μήνα να είναι εκκαθαριστικοί. Εγώ βέβαια όπως από τις περισσότερες εταιρείες αν όχι από όλες, σχεδόν κάθε μήνα (με ελάχιστες εξαιρέσεις) καταχωρούσα τις ενδείξεις του μετρητή.