19 Ιουνίου, 2024

ΔΗΜΟΣ Σαμοθράκης: Εκπαιδευτικές δράσεις στο ΚΔΑΠ Λακκώματος και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΣΤΟ ΚΔΑΠ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ
Την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024, η Ειδική Παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας, επισκέφτηκε το ΚΔΑΠ Λακκώματος κατόπιν σχετικού αιτήματος. Το θέμα της δράσης αφορούσε τη Σεξουαλική Αγωγή προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Τα παιδιά έμαθαν σημαντικές πληροφορίες για το σώμα τους και τα γεννητικά τους όργανα με την βοήθεια του «Φρίξου του Σκαντζόχοιρου», που αποτελεί πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Στη συνέχεια, μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό της εθνικής καμπάνιας « Ένα στα Πέντε» για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, αναφερθήκαμε στον κανόνα του εσωρούχου και το καλό και κακό μυστικό.
Ευχαριστούμε πολύ τις εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ Λακκώματος, τόσο για την πρόσκληση, όσο και για την υποστήριξη της δράσης.
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων
Τόλιου Βασιλική

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤIΚΗ ΒΙΛΙΟΘΗΚΗ
Τη Δευτέρα 17/6/2024 και την Τρίτη 18/6/ 2024 οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Κοινότητας Σαμοθράκης, κατόπιν αιτήματος του ΚΔΑΠ Χώρας, υλοποίησαν στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης δύο εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα «ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ».
Την πρώτη ημέρα τα παιδιά περιηγήθηκαν μέσα από το βιβλίο του Ίωνα Δραγούμη «Η Σαμοθράκη» στους οικισμούς του νησιού και γνώρισαν μέσα από τη μεγαλόφωνη αφήγηση αποσπασμάτων και διάφορες δραστηριότητες (κατασκευές, ζωγραφική, παζλ κ.α. ) τη Σαμοθράκη στις αρχές του 20ου αιώνα, προβαίνοντας σε μία σύγκριση με το σήμερα και εκτιμώντας τη διαχρονική μοναδικότητα του νησιού.
Τη δεύτερη ημέρα η δράση αφορούσε τα «Ταξίδια στον κόσμο». Αρχικά, τα παιδιά κατασκεύασαν τη δική τους υδρόγειο σφαίρα και με οδηγό αυτή, ταξίδεψαν σε διάφορες χώρες του κόσμου, μαθαίνοντας διάφορα πολιτιστικά στοιχεία και τα σημαντικότερα μνημεία αυτών, κατασκευάζοντας με απλά υλικά δύο από αυτά.
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του ΚΔΑΠ Χώρας για την άριστη συνεργασία!

I. B.: Αξίζουν συγχαρητήρια στην άμισθη Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υποθέσεων για το συνολικό της έργο και τις πολλές δράσεις που διοργανώνει. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής είναι η ευχάριστη έκπληξη της νέας δημοτικής αρχής και τα καλά πρέπει να λέγονται και να αναδεικνύονται. Συγχαρητήρια κυρία Τόλιου, συνεχίστε έτσι...!!!