24 Ιουλίου, 2024

Δήμος Σαμοθράκης: 1. Πρόσκληση σε θεατρική παράσταση - Σάββατο στην Καμαριώτισσα & Κυριακή στο Λάκκωμα // 2. 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Σαμοθράκη 2-4/8

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η ΠΑΜΘ και ο Δήμος Σαμοθράκης είναι στην ευχάριστη θέση να επαναφέρουν το θεατρικό εργαστήρι Ορεστιάδας " Διόνυσος", στα πλαίσια του καλοκαιρινού πολιτιστικού προγράμματος.
Μ' ένα καταπληκτικό έργο του αείμνηστου Κώστα Μποσταντζόγλου, "Ο ελέφας", που έχει να πει πολλά, αστεία και σοβαρά, μα πάν' απ' όλα αληθινά. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια κωμωδία, ένα βουκολικό δράμα, μια μαύρη κωμωδία ή μια σύγχρονη τραγωδία.
Θα δοθούν δύο παραστάσεις:
•Το Σάββατο 27 Ιουλίου, 21:00, στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας,
•Την Κυριακή 28 Ιουλίου, 21:00, στο Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος
Χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ και η επιλογή των χώρων έγινε από τον Δήμο, με στόχο την προσφορά ψυχαγωγίας σε όλους τους κατοίκους του νησιού, γι' αυτό επιλέχθηκαν σαν σημεία το Λάκκωμα και η Καμαριώτισσα.

3rd UFFS 2024 2-4 Aυγούστου
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία North Tree Productions θα προχωρήσει φέτος το καλοκαίρι στη διεξαγωγή του 3ου φεστιβάλ κινηματογράφου στη Σαμοθράκη. Το παγκόσμιο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Σαμοθράκης λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι στο νησί της Σαμοθράκης για 3 ημέρες (απο 2 έως 4 Αυγούστου) στον χώρο του παλιού σχολείου στα Θέρμα. Το φεστιβάλ στοχεύει στην προώθηση του πολιτισμού και των νέων καλλιτεχνών στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Η Σαμοθράκη αποτελεί ένα διεθνή τουριστικό προορισμό ανθρώπων όλων των ηλικιών και γι’ αυτό το λόγο ένα φεστιβάλ σαν το UFFS θα μπορέσει να ικανοποιήσει με τις δράσεις του τις απαιτήσεις τόσο των κινηματογραφόφιλων, όσο και ανθρώπων με άλλα είδους ενδιαφέροντα, καθώς δεν στεκόμαστε μόνο σε προβολές ταινιών αλλά εμπλουτιζουμε το πρόγραμμα μας με παράλληλες δράσεις για να είναι μια εκδήλωση που αφορά όλο τον πληθυσμό του νησιού και επίσης θα δημιουργήσει και τουριστικό ενδιαφέρον. Οι ταινίες που καταθέτονται από τους συμμετέχοντες κρίνονται από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ και οι επιλεγμένες προβάλλονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και την τελευταία μέρα γίνονται οι απονομές των βραβείων των επικρατέστερων. Η συμμετοχή είναι αρκετά υψηλή απο πέρυσι και συνεχιζει το ίδιο φέτος τη δεύτερη χρονιά μας. Οι κατηγορίες ταινιών που γίνονται δεκτές είναι: Ταινίες μικρού μήκους γενικού περιεχομένου Ντοκιμαντέρ Animation films Ταινίες γυναικών σκηνοθετών Ταινίες με θέμα την άγρια ζωή (ζώα και περιβάλλον) Border films (ταινίες με θέμα τα σύνορα και τους μετανάστες) Οι ταινίες που γίνονται δεκτές είναι από 2 έως 30 λεπτά και συνοδεύονται υποχρεωτικά από αγγλικούς υπότιτλους έτσι ώστε να μπορούν να είναι κατανοητές από ευρύτερο κοινό. Τα βραβεία του φεστιβάλ είναι: Samothraki award (Best short film γενικού περιεχομένου) Best Documentary award Best Animation Film award Penthesilea Award (καλύτερη ταινία γυναίκας σκηνοθέτη) Saos Award (Καλύτερη ταινία με θέμα την άγρια ζωή) Border Award (Καλύτερη ταινία με θέμα σύνορα και μετανάστες) Best Director Best Actor Best Actress Best Scenario Audience award (Βραβείο κοινού) Τα πρώτα έξι βραβεία θα συνοδεύονται εκτός από τον πάπυρο με αναγραμμένη την ταινία που έχει κερδίσει το εκάστοτε βραβείο και αγαλματίδιο. Tο φεστιβάλ φιλοξενεί παράλληλες δράσεις πριν τις προβολές των ταινιών, διαδραστικές δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, επίσκεψη σε λαογραφικό μουσείο του νησιού κ.α. Υπάρχει επιπλέον και μπουφές καλωσορίσματος όλες τις ημέρες του φεστιβάλ, καθώς επίσης και αναμνηστικές δημιουργικές κατασκευές με τη βοήθεια του κοινού στα πλαίσια του φεστιβάλ που θα δοθούν στο δήμο του νησιού ως αναμνηστικά. Μπορείτε να παρακολουθείτε το φεστιβάλ από τα social media (Site: uffsam.com, Facebook page: uffsuniversalfilmfestivalsamothaki, Instagram: UFFS (Universal Film Festival Samothraki), σελίδα στο Film Freeway: filmfreeway.com/UFFSUniversalFilmFestivalSamothraki)