29 Ιουλίου, 2024

Δήμος Σαμοθράκης - Δελτία Τύπου: 1. Με μεγάλη επιτυχία ο Σ.Φ.Μ Αρμονίας Γένεσις ολοκλήρωσε το βράδυ του Σαββάτου το πρώτο Persèphone Festival // 2. Επιτυχημένες Παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου "Διόνυσος" σε Λάκκωμα και Καμαριώτισσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία ο Σ.Φ.Μ Αρμονίας Γένεσις ολοκλήρωσε το βράδυ του Σαββάτου το πρώτο Persèphone Festival, ένα φεστιβάλ που εστιάζει στην πλούσια μουσική παράδοση του τόπου.
Επί δύο περίπου βδομάδες στα Θέρμα, στο παλιό σχολείο με την υποστήριξη του Συλλόγου Επαγγελμετιών Θέρμων εξελίχθηκε το εργαστήριο και στο τέλος πλήθος κόσμου απόλαυσε από μια μεγάλη ομάδα μουσικών τραγούδια της Σαμοθράκης, υπό την καθοδήγηση της Γιώτας Τηγανούρια.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι αδελφοί Τηγανούρια, οργανοπαίκτες που έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στην παράδοση του τόπου, οι οποίοι πλαισίωσαν την παιδική ομάδα του χορευτικού συλλόγου.
Ο Δήμος Σαμοθράκης συγχαίρει όλους τους συντελεστές και ευχαριστεί την ΠΑΜΘ για την πλήρη υποστήριξη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιτυχημένες Παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου "Διόνυσος" σε Λάκκωμα και Καμαριώτισσα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας “Διόνυσος” στο νησί της Σαμοθράκης, αναβιώνοντας την παράδοση που μας συνδέει. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Δήμος Σαμοθράκης είναι περήφανοι που επαναφέρουν το εργαστήρι στο νησί, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού πολιτιστικού προγράμματος.
Οι παραστάσεις του έργου “Ο Ελέφας” του αείμνηστου Κώστα Μποσταντζόγλου, σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη, ενθουσίασαν τους θεατές με το περιεχόμενό τους, που συνδυάζει στοιχεία κωμωδίας, βουκολικού δράματος, μαύρης κωμωδίας και σύγχρονης τραγωδίας.
Οι κάτοικοι της Σαμοθράκης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στιγμές απολαυστικής δημιουργίας και να γνωρίσουν τον Άκη Τσονίδη, τον Νίκο Πατούνα και τα άλλα μέλη της θεατρικής ομάδας.
Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν ως εξής:
Το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 21:00, στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας.
Την Κυριακή 28 Ιουλίου, στις 21:00 στο Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος.
Η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους τους κατοίκους του νησιού, εξασφαλίζοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερους να παρακολουθήσουν το έργο. Ο στόχος ήταν η προσφορά ψυχαγωγίας σε όλη την τοπική κοινωνία.
Η παράδοση ως προς τη συνεργασία του Δήμου Σαμοθράκης με το θεατρικό εργαστήρι “Διόνυσος” θα συνεχιστεί και υποσχόμαστε περισσότερες παραστάσεις την επόμενη χρονιά, με στόχο την ενίσχυση του πολιτιστικού προγράμματος του νησιού.