18 Ιουλίου, 2024

ΣΦΜΣ "Αρμονίας Γένεσις": Ολοκληρώθηκε 14/7 το Χορωδιακό Φεστιβάλ

Ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουλίου 2024 το Χορωδιακό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε ο σύλλογος φίλων μουσικής «Αρμονίας Γένεσις» και περιελάμβανε το Μουσικοπαιδαγωγικό Σεμινάριο «Τραγουδώντας με τα Φτερά της Νίκης» και το 7ο Χορωδιακό Εργαστήρι «Αντώνης Κοντογεωργίου» στο οποίο συμμετείχαν περίπου 100 χορωδοί!
Μια μαγική βραδιά που γέμισε τη Σαμοθράκη με μουσική είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Φιδελειο πνευματικό κέντρο και μαζί τους οι 100 περίπου χορωδοί που παρουσίασαν έργα των Tallis, Purcel, Mendelson υπό τη διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού αλλά και τις εξαιρετικές χορωδίες: την εργαστηριακή χορωδία του τμήματος μουσικών σπουδών του ΑΠΘ, τη χορωδία Ι.Ν. Πρ. Ηλία Πυλαίας, το φωνητικό σύνολο «Φωνωδία» από την Κρήτη και τη χορωδία «Αρμονίας Γένεσις» της Σαμοθράκης που παρουσίασαν ένα χορωδιακό μουσικό πρόγραμμα η κάθε μα ξεχωριστά.
Με την πεποίθηση πως η Σαμοθράκη ως ο τόπος που γέννησε τη Νίκη, βοηθά στην προσωπική συγκέντρωση, μελέτη και εμβάθυνση σε θέματα τέχνης και πολιτισμού, έχοντας ως σύμμαχο την ηρεμία του τοπίου, τη δύναμη και ενέργεια της φυσικής απλότητας και ομορφιάς διοργανώσαμε για 7η χρονιά το Χορωδιακό Εργαστήρι που από το 2020 φέρει το όνομα «Αντώνης Κοντογωργίου» προς τιμή του μεγάλου Έλληνα μαέστρου.
Το μουσικοπαιδαγωγικό σεμινάριο Kodaly μαζί με το σεμινάριο διεύθυνση χορωδίας, ευελπιστεί να στηρίξει το έργο των μουσικών, μουσικοπαιδαγωγών, μαέστρων από όλη την Ελλάδα, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στον τομέα του χορωδιακού τραγουδιού, αλλά και γενικότερα στον τομέα της μουσικής παιδείας και του πολιτισμού στη χώρα μας.
Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές μας:
Εριφύλη Δαμιανού - ειδική επιστήμων στο τμήμα μουσικών σπουδών του Α.Π.Θ, διευθύντρια της χορωδίας «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ.
Αγαθάγγελο Γεωργακάτο - διευθυντή χορωδίας Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Αγγελική Πλόκα – μαέστρο, μουσικοπαιδαγωγό, καθηγήτρια στο conservatorio της Χάγης
Yasmin Folini - επιστημονική συνεργάτιδα του Kodály Institute
Φανή Μώραλη- μουσικοπαιδαγωγό
Ευχαριστούμε επίσης όλους μεμονωμένους μουσικούς – μαέστρους που συμμετείχαν στο Μουσικοπαιδαγωγικό σεμινάριο, τους χορωδούς της εργαστηριακής χορωδίας του τμήματος μουσικών σπουδών του ΑΠΘ, της χορωδίας από το Ηράκλειο Κρήτης «Φωνωδία» και τη χορωδία του Ι.Ν. Πρ. Ηλία Πυλαίας όπως και τους μαέστρους αυτών την κα Εριφύλη Δαμιανού, τον κο Ιωάννη Ιδομενέως και την κα Ελεονώρα Καλαϊτζίδου, όπως και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Και κυρίως ευχαριστούμε τη μαέστρο μας Γιώτα Τηγανούρια για την υλοποίηση του οράματος αυτού, τη συνεχή της ακούραστη προσφορά, τη διοργάνωση, το συντονισμό και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ καθώς και όσους εργάστηκαν για τη διοργανωτική υλοποίηση.
Ευχαριστούμε επίσης τους ανθρώπους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις που υποστήριξαν τη διοργάνωση και είναι πάντα στο πλευρό μας:
Τους χορηγούς μας:
Ξενοδοχείο ΝIKI BEAC, την εταιρεία SAOS FERRIES, την εταιρεία ZANTE FERRIES
τον ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ και το ΑΠΘ
το Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας
το Ξενοδοχείο ΑΙΟΛΟΣ και το Camping VARADES
τις επιχειρήσεις για τις προσφορές σε είδος: βιβλιοπωλείο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, Φούρνος Δεληγιάννη, Ζαχαροπλαστείο ΣανΤηΓη.
Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθρακης "Αρμονίας Γένεσις"