05 Ιουλίου, 2024

Αθ. Βίτσας: Σκεφτόμαστε να χωρίσουμε στη μέση το camping για να το αδειοδοτήσουμε ευκολότερα, αλλά δεν έχουμε λεφτά - Θετικός για τα υδροπλάνα - Αναζητούνται χρήματα από το κράτος για το Κ. Υ, ισχύει η δέσμευση Τοψίδη

Χρήματα για μελέτες θα αναζητήσει ο Δήμος Σαμοθράκης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο τμηματοποίησης των 140 στρεμμάτων του χαρακτηρισμένου camping της Πλατιάς, ώστε να αδειοδοτηθεί ευκολότερα και οικονομικότερα ο χώρος ως κανονικός χώρος κατασκήνωσης. Ο Δήμαρχος εξέφρασε αυτές τις σκέψεις κατά την πρόσφατη λογοδοσία του και τις ανέλυσε σήμερα στον STATUS 94.2, επισημαίνοντας ωστόσο ότι παρά τα εργαλεία που διαθέτει με τη συμμετοχή του σε δύο διαδημοτικές αναπτυξιακές εταιρείες, είναι εξαιρετικά δύσκολη η αναζήτηση χρημάτων ακόμη και για τις μελέτες που θα απαιτηθούν. 

Για το θέμα των υδροπλάνων και των υδάτινων πεδίων, αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο κύριος Βίτσας, περιμένοντας την Τρίτη τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Έβρου κύριο Νίκο Κοζάρη μαζί με το τεχνικό κλιμάκιο, όπως είπε είναι θετικός σε οτιδήποτε καινούργιο και καλό για το νησί, όπως και για το συγκεκριμένο.

Ταυτόχρονα αναζητούνται χρήματα από το κεντρικό κράτος για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, ενώ ισχύει η δέσμευση του Περιφερειάρχη για την διάθεση ποσού 400.000 € από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας. στο οποίο θα προσφύγει, ως ύστατη λύση.

Τέλος έγινε αναφορά και στην επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού.