01 Ιουλίου, 2024

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - FRIENDSHIP REGATTA ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́ΑΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - FRIENDSHIP REGATTA ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́ΑΣ
H Friendship Regatta είναι ένας αγώνας ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης, ο οποίος αποτελεί συνδιοργάνωση του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης με τον Ν. Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας.
Συμμετέχουν 21 σκάφη από διάφορες χώρες των Βαλκανίων και μέρη της Ελλάδας. Φέτος η διαδρομή ξεκίνησε από το Φανάρι Ροδόπης, συνέχισε στην Αλεξανδρούπολη και θα καταλήξει στη Σαμοθράκη.
Τα σκάφη θα καταπλεύσουν στην Καμαριώτισσα σταδιακά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 1 Ιουλίου 2024 και θα παραμείνουν στο λιμάνι έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2024.
Στη Σαμοθράκη, τα σκάφη θα κάνουν έναν παράκτιο αγώνα την Τρίτη 2 Ιουλίου και θα παραπλεύσουν τις βόρειες ακτές του νησιού από την Καμαριώτισσα μέχρι τα Θέρμα και επιστροφή.
Οι απονομές θα γίνουν υπό την αιγίδα του Δήμου Σαμοθράκης στην πλατεία της Καμαριώτισσας, στο άγαλμα της Νίκης, την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ.

Ι. Β.: Κατέπλευσαν στο λιμάνι της Καμαριώτισσας τα σκάφη και σας έχω φωτογραφικό υλικό:
Η πρώτη φωτογραφία είναι η Καμαριώτισσα από ψηλά με τα ιστιοπλοϊκά της Friendship Regatta 2024 στο λιμάνι.

Οι επόμενες λήψεις είναι από κοντά, μιας και έκανα τον γύρο του λιμανιού. Μέτρησα 28 σκάφη, δεν ξέρω αν όλα είναι από την Friendship Regatta ή αν υπάρχουν και κάποια μεμονωμένα όπως συνηθίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες.






Άφησα για το τέλος την πιο ειδυλλιακή με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της Καμαριώτισσας...