13 Αυγούστου, 2024

Έβρος: Σε Πύθιο, Σαμοθράκη, Μεσημβρία εκδηλώσεις για την «Πανσέληνο του Αυγούστου»

Στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης στη Μεσημβρία του δήμου Αλεξανδρούπολης, στο προαύλιο του Αρχαιολογικού  Μουσείου Σαμοθράκης και στο χώρο του Βυζαντινού Κάστρου του Πυθίου-Διδυμοτείχου, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, στις 19 Αυγούστου, κάτοικοι και επισκέπτες του Έβρου.

Πιο συγκεκριμένα, στον αρχαιολογικό χώρου Ζώνη στη Μεσημβρία, στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση «Ρεζιτάλ – Ιστορίες για την ψυχή» με τους Μάρθα Φριντζήλα και Τάκη φαραζή. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός επισκεπτών/θεατών και είναι υποχρεωτική η ατομική ηλεκτρονική προκράτηση εισιτηρίου εισόδου στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://buytickets.at/..., η είσοδος θα γίνεται από τα δυτικά του αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει και χώρος στάθμευσης οχημάτων, ενώ θα υπάρχει και δωρεάν μεταφορά από και προς τον Αρχαιολογικό Χώρο Ζώνης με λεωφορείο από το πάρκινγκ στο Πάρκο Προσκόπων. Η αναχώρηση του λεωφορείου είναι στις 19:30 μμ. επίσης με απαιτούμενη την προκράτηση.

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής του Συλλόγου Φίλων Μουσικής ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΓΕΝΕΣΙΣ, περιλαμβάνει η βραδιά της μεγάλης πανσέληνου, στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης.

Το Βυζαντινό Κάστρο του Πυθίου του δήμου Διδυμοτείχου, θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες από τις 9 το βράδυ, ενώ μία ώρα αργότερα, στις 10:00μμ, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο Ελέφας» του Κώστα Μποσταντζόγλου, από το θεατρικό εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας «Διόνυσος». Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ξενάγηση στον εσωτερικό χώρο του Κάστρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού-Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και με τη στήριξη των τοπικών δήμων. Η είσοδος του κοινού θα είναι ελεύθερη.

ertnews.gr