27 Αυγούστου, 2024

Δήμος Σαμοθράκης; Νέα προσπάθεια για παράταση της προθεσμίας υποβολής διορθώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους κατοίκους της Σαμοθράκης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.
Νέα προσπάθεια για παράταση της προθεσμίας υποβολής διορθώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους κατοίκους της Σαμοθράκης.
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, ανταποκρινόμενος στις ανησυχίες των πολιτών, έχει ήδη προχωρήσει σε διαδοχικές ενέργειες για την εξασφάλιση παράτασης της προθεσμίας υποβολής διορθώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η στήριξη των επιμελητηρίων, Τεχνικού, Γεωτεχνικού, Οικονομικού, του Δικηγορικού Συλλόγου και φυσικά της Περιφέρειας και των βουλευτών, ενώ είχαν προηγηθεί
άλλα δύο αιτήματα: το πρώτο κατατέθηκε στις 06/08/2024 (Σχετικό: 3621/06-08-24), και το δεύτερο στις 09/08/2024 προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Σχετικό: 3703/09-08-2024).
Η επιλογή του Αυγούστου ως χρονική περίοδο για την ολοκλήρωση αυτής της κρίσιμης διαδικασίας είναι ιδιαίτερα προβληματική, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι βρίσκονται είτε σε διακοπές είτε σε αυξημένη επαγγελματική δραστηριότητα λόγω της τουριστικής περιόδου. Επιπλέον, η προθεσμία των τριάντα ημερών αποδεικνύεται ανεπαρκής, λαμβάνοντας υπόψη εκτός από τα παραπάνω και τις ιδιαιτερότητες του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη Σαμοθράκη.
Ο Δήμαρχος τονίζει την ανάγκη παράτασης της προθεσμίας πέραν του τέλους Σεπτεμβρίου, ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν επαρκή χρόνο να ανταποκριθούν στην απαιτούμενη διαδικασία και να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.