27 Αυγούστου, 2024

Λύσεις σε προβλήματα Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης υποσχέθηκε ο Αρχηγός του Λιμενικού

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Αλεξανδράκη στην Αλεξανδρούπολη, από την πλευρά του προσωπικού τέθηκαν μία σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν και έχουν άμεση επίδραση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Συγκεκριμένα, βασικό θέμα είναι η επαρκής στελέχωση της Σαμοθράκης και η συνέχιση της ενίσχυσης με μηνιαίες μετακινήσεις στελεχών. Επίσης επίλυση του προβλήματος των ήδη αποσπασμένων στον τόπο επιλογής τους μέσα στο πλαίσιο των μεταθέσεων, αλλά και η πιθανή αποδυνάμωση του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Αλεξανδρούπολης, το οποίο άρχισε να λειτουργεί πριν από μόλις δύο χρόνια.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού τόνισε οτι Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος του Σώματος και γίνονται προσπάθειες για να επιλυθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές υπηρεσίες. Επίσης δεν υπάρχει ζήτημα αποδυνάμωσης του Ειδικού Κλιμακίου Αλεξανδρούπολης και το πρόβλημα της στελέχωσης θα αντιμετωπιστεί στο άμεσο μέλλον με τη λειτουργία νέου Σχολείου Ειδικών Αποστολών. 

Ενδιαφέρον είχε και η δήλωση του Αρχηγού οτι μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού του Λιμενικού Σώματος που ήδη διαμορφώνεται, η Αλεξανδρούπολη και η Σαμοθράκη θα ενισχυθούν με νέα πλωτά και χερσαία μέσα και αντικατάσταση των παλαιότερων.

e-evros.gr