12 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΑΜΘ στην Σαμοθράκη 27-29/9 - Επιστολή μου προς την ΠΕΔ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθρακης - Θάσου - Καβάλας

Σύμφωνα με κανονιστική πράξη  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕΔ-ΑΜΘ) που αναρτήθηκε σήμερα 12 Σεπτεμβρίου στην Διαύγεια με ΑΔΑ: 6ΖΧΨΟΚΜΗ-Ζ2Π και έχει ως θέμα "Καθορισμός συνεδρίασης εκτός έδρας του ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜ-Θ στη Σαμοθράκη, διοργάνωση ημερίδας και έγκριση σχετικών δαπανών", αποφασίστηκε η συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΑΜΘ στην Σαμοθράκη για το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου 2024.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΑΜΘ που έλαβε την παραπάνω απόφαση, σύμφωνα με την κανονιστική πράξη, πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου στην Κομοτηνή.

Επιστολή μου προς την ΠΕΔ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθρακης - Θάσου - Καβάλας
Αξιότιμοι κύριοι (-ες) καλώς να ορίσετε στο νησί της κλεμμένης Νίκης.
Ονομάζομαι Ειρηναίος Παπαντίδης έχω διπλή καταγωγή από την Σαμοθράκη από την μητέρα μου (όπου και κατοικώ μόνιμα από το 1997) και από τον Πλαταμώνα Καβάλας, από τον αείμνηστο πατέρα μου (περιοχή ευθύνης του προέδρου της Ένωσης σας και Δημάρχου Νέστου κυρίου Σάββα Μιχαηλίδη. Τα τελευταία 10 χρόνια γράφω και διαχειρίζομαι το irineossamothraki.blogspot.com . Μέχρι πρότινος ήμουν και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Samothraki Web Radio. Είμαι ερασιτέχνης δημοσιογράφος.
Δυστυχώς τις ημέρες παρουσίας σας στη Σαμοθράκη, εγώ δεν θα βρίσκομαι εδώ, λόγω ανειλημμένων κοινωνικών υποχρεώσεων. Σας εύχομαι καλή διαμονή. Επίσης καλή επιτυχία στις εργασίες της εδώ συνεδρίαση σας.
Η Σαμοθράκη έχει πολλά θέματα με τα οποία μπορεί και πρέπει να ασχοληθείτε κατά την συνεδρίαση.
Θα ήθελα να θέσω ένα θέμα προς συζήτηση. Η Σαμοθράκη έχει ανάγκη διεύρυνσης των ακτοπλοϊκών της συνδέσεων. Μία από αυτές που είναι επιβεβλημένη ίσως και για καθόλη την διάρκεια του έτους είναι αυτή με Θάσο και Καβάλα. Αφορά 3 Δήμους της ΠΕΔ, οπότε είναι επιβεβλημένο να ασχοληθείτε. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι χρειάζεται. Η Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος δεν την επιθυμούν για εύλογες αιτίες. Άρα η μικρή Σαμοθρακη με τις ελάχιστες δυνάμεις της δεν μπορεί να το διεκδικήσει. Χρειάζεται την στήριξη και άλλων η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η ΠΕΔ, μπορούν να το κάνουν.
Σας ευχαριστώ, με εκτίμηση
Ειρηναίος Παπαντίδης