19 Οκτωβρίου, 2024

Ο σημερινός εορτασμός της Απελεθέρωσης της Σαμοθράκης (βίντεο) - Δηλώσεις Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρ. Τοψίδη και Δημάρχου Σαμοθράκης Αθ,. Βίτσα

Σαν ήμερα 19 Οκτωβρίου του 1912 η Σαμοθράκη απελευθερώθηκε από την σκλαβιά.

Η σημερινή επέτειος συνέπεσε με την έναρξη του 18ου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις (δοξολογία, κατάθεση στεφάνου και παρέλαση) παρέστησαν εκτός από τον Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και τις τοπικές διοικήσεις Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κύριος Εμμανουήλ Κουτουλάκης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κύριος Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κύριος Ευάγγελος Πουλιλιός, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Πολιτισμού και Εθελοντισμού κυρία Φανή Μπαχαρίδου και οι βουλευτές Έβρους της Νέας Δημοκρατίας κύριοι Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης.

Ακολουθεί βίντεο από την δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Χώρα kai ap;o thn par;elash από το e-evros TV:



Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρ. Τοψίδη
Η Σαμοθράκη γιορτάζει σήμερα την επέτειο των 112 ετών της απελευθέρωσής της από τον οθωμανικό ζυγό και αποδίδει φόρο τιμής στους αγωνιστές της ελευθερίας.
Στη Χώρα της Σαμοθράκης, στις επετειακές εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν σήμερα, με επίσημη δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο ηρώων πεσόντων κατάθεση στεφάνων και παρέλαση, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη.
"Γιορτάζουμε με όλους τους κατοίκους την ιστορική επέτειο απελευθέρωσης της Σαμοθράκης και αποδίδουμε φόρο τιμής στους ήρωες, σε όσους διαμόρφωσαν την σύγχρονη ιστορία του νησιού. 
Χρόνια πολλά Σαμοθράκη!" δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Δήλωση Δημάρχου Σαμοθράκης Αθ. Βίτσα
Α' Βαλκανικός Πόλεμος
19 Οκτωβρίου 1912
Ο Ναύαρχος Κουντουριώτης υψώνει την Ελληνική Σημαία στα νησιά του Αιγαίου.
112 χρόνια ελευθερίας στη Σαμοθράκη μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Αθανάσιος Βίτσας (facebook) →→→ Ζούμε Σαμοθράκη (facebook)