16 Οκτωβρίου, 2024

Δήμος Σαμοθράκης: Συστηματική δουλειά για την βιώσιμη ανάπτυξη της Σαμοθράκης από την πιστοποίηση ορεινών μονοπατιών εώς την αδειοδότηση του ελικοδρομίου

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΕΩΣ ΤΗΝ
ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟΥ
1) Ένταξη πιστοποίησης ορεινών μονοπατιών Σαμοθράκης - Βήμα προς την ανάπτυξη του ποιοτικού εναλλακτικού τουρισμού
Σας ενημερώνουμε ότι η πράξη 11 Οκτωβρίου 2024 "ΜΕΛΕΤΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ" έχει πλέον ενταχθεί στο ΠΠΑ ΠΑΜΘ, ένα σημαντικό βήμα που δρομολογήθηκε με συστηματική προεργασία από τους πρώτους μήνες του 2024. Η μελέτη αυτή αφορά τη δημιουργία ενός δικτύου 12 σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών συνολικού μήκους 75 χιλιομέτρων με στόχο την προώθηση της φυσιολατρικής και πολιτιστικής εμπειρίας στο νησί.
2) Επιθεώρηση ελικοδρομίου Σαμοθράκης από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας
Με μεγάλη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και διαρκή επικοινωνία με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας το Δημοτικό Ελικοδρόμιο της Σαμοθράκης βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής αδειοδότησης. Η διαδικασία που αποτελούσε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα για το νησί προχωρά και σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση η επιθεώρηση του ελικοδρομίου θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως 24 Οκτωβρίου 2024. Με την ολοκλήρωση της αδειοδότησης το ελικοδρόμιο θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες του νησιού.
Αυτά τα σημαντικά βήματα είναι το αποτέλεσμα συνεχούς συνεργασίας και επίμονης προσπάθειας, αποδεικνύοντας ότι μεθοδική και στοχευμένη δουλειά μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση ζητημάτων που χρόνιζαν για πολλά έτη.