18 Οκτωβρίου, 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ TΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912 // ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΦΙΔΕΛΕΙΟ Η ΤΑΙΝΙΑ "ΠΕΝΤΕ"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ TΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912
Γενικός σημαιοστολισμός από 7.37 μέχρι τη δύση 18.42 της 19ης Οκτωβρίου 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΩΡΑ:
07:00
-Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου.
-Επίσημη έπαρση Σημαίας και Απόδοση Τιμών στο μνημείο ηρώων πεσόντων.
10:00
Πέρας προσέλευσης επισήμων.
10:15
-Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Χώρας.
-Ομιλία από τον Δήμαρχο.
10:45
Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο Ηρώων Πεσόντων, Προσκλητήριο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τους Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δήμαρχο, Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Εκπρόσωπο της Βουλής, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σαμοθράκης, Διοικητές Αστυνομικού Τμήματος, Λιμενικού Τμήματος, Πυροσβεστικού Κλιμακίου και Σχολείων Σαμοθράκης.
11:00
Παρέλαση προ των επισήμων στο χώρο της πλατείας Εφκάς στην είσοδο της Χώρας, των μαθητών/-τριών του Παιδικού Σταθμού, των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου, του Λυκείου και Τμημάτων Στρατού.
11:45
Δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο
17.42
Επίσημη Υποστολή Σημαίας – Απόδοση Τιμών από τμήμα Στρατού
· Στις παραπάνω εκδηλώσεις κλήθηκαν να παραστούν: Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Η Ελληνική Βουλή, Η Γενική Κυβέρνηση, ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας- Θράκης, οι Βουλευτές του Νομού, οι Δήμαρχοι του Νομού, οι Στρατιωτικές Αρχές, και τα Σώματα Ασφαλείας του Νομού.
· Καλούνται να παραστούν όλες οι Αρχές, Προϊστάμενοι Δημόσιων Υπηρεσιών, ΝΠΔΔ,ΝΠΙΔ, Σύλλογοι, Συνεταιρισμοί, αναγνωρισμένα Σωματεία που εδρεύουν στο Δήμο καθώς και οι κάτοικοι του Δήμου.
· Η Εκκλησιαστική Αρχή παρακαλείται να ρυθμίσει ότι αφορά στην Ιεροτελεστία και η Αστυνομική Αρχή ότι αφορά την Τάξη.

Με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο θα προβληθεί η ταινία "Πέντε"
Σαμοθρακης Ενημέρωση (facebook)