08 Μαΐου, 2024

«Βούλιαξε» η Σαμοθράκη το Πάσχα! - Αθ. Βίτσας: Οι επαγγελματίες να βοηθήσουν με ανοιχτά τα μαγαζιά τους στην επιμήκυνση

Την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου επιδιώκει ο Δήμος Σαμοθράκης από το Πάσχα μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, αφού το Πάσχα έφερε φέτος πολλαπλάσιους τουρίστες στο νησί από την περσινή περίοδο. Ο Δήμαρχος παρακαλεί τους επαγγελματίες να αυξήσουν την περίοδο που κρατούν ανοιχτά τα καταστήματά τους, αφού οι πρώτες ενδείξεις της τουριστικής κίνησης είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρες. Ο Δήμαρχος Θανάσης Βίτσας αναφέρθηκε επίσης και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Επίτιμο Πρόξενο της Ρουμανίας στην Κωνστάντζα, ο οποίος είναι μάλιστα και Σαμοθρακίτης. Ο κ. Σκανδαλίδης υποσχέθηκε πως θα συμβάλλει με τις δυνάμεις του, στην αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Ρουμανία στη Σαμοθράκη αφού ήδη οι Ρουμάνοι την προτιμούν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο.

Ο Φ. Μανούσης διαψεύδει την φήμη για δρομολόγηση του NISSOS στην Σαμοθράκη "Τουλάχιστον προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού!" - "Το όνειρο για την Παχιά Άμμο περιμένει" - Στην Σαμοθράκη βρέθηκε ο επιχειρηματίας το Πάσχα

Από την Μεγάλη Εβδομάδα στο νησί άρχισε να διακινείται στο νησί μία φημολογία ότι η SAOS FERRIES θα δρομολογήσει το φετινό καλοκαίρι, στην γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθρακη, το ταχύπλοο NISSOS που αγοράστηκε πέρσι από την Ισπανία

Κάποιοι ενθουσιάστηκαν, κάποιοι απογοητεύτηκαν για την επιστροφή της συγκεκριμένης εταιρείας και μάλιστα το θεώρησαν ως κερκόπορτα για πλήρη επιστροφή... και κάποιοι άλλοι είτε δεν το πίστεψαν είτε αδιαφόρησαν...

Ως επισφράγισμα αυτής της φήμης ήρθε η παρουσία του κυρίου Φώτη Μανούση στο νησί για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, μάλιστα την Μ. Παρασκευή ήταν στον Επιτάφιο της Καμαριώτισσας με την σύζυγο του.

Δήμος Σαμοθράκης: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Μικροί Έντομο-Εξερευνητές»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Μικροί Έντομο-Εξερευνητές»
Την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου, οι Εκπαιδευτικοί του Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης- ΕΣΠΑ
Βούζη Δήμητρα και Ταρτανής Παναγιώτης, αλλά και η Κοινωνική Λειτουργός Κατσίκια Ασπασία, υποδέχτηκαν παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών σε μία δράση για τον κύκλο ζωής της πεταλούδας και της μέλισσας. Οι μικροί μαθητές έφτιαξαν πολλές κατασκευές από βρώσιμα υλικά και χαρτόνι, ενώ παράλληλα έγινε αφήγηση του παραμυθιού «Μία πολύ πεινασμένη κάμπια».
Τέλος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τόσο τη στολή, όσο και τα εργαλεία ενός μελισσοκόμου. Η ευαισθητοποίηση και ο σεβασμός για τη φύση αποτελεί «κλειδί» στην εκπαίδευση των παιδιών για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον κ. Κτενίδη Γιώργο για την ευγενική προσφορά των υπηρεσιών του στις εκπαιδευτικές δράσεις του Κέντρου Κοινότητας, αλλά και την κ. Ακαμάτη Αναστασία για την προσφορά του μελισσοκομικού εξοπλισμού.
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων
Τόλιου Βασιλική

07 Μαΐου, 2024

Πανελλαδικές 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τις ευρωεκλογές

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι μαθητές για τη λήξη των μαθημάτων για αυτή τη σχολική χρονιά, με τις Πανελλαδικές εξετάσεις να πλησιάζουν σιγά σιγά.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο κουδούνι μαθημάτων θα ακουστεί στις 17 Μαΐου στα λύκεια και στις 29 Μαΐου στα γυμνάσια της επικράτειας.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 30 και 31 Μαΐου, αντίστοιχα.

Ενδοσχολικές εξετάσεις

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, ημερομηνία λήξης μαθημάτων των λυκείων έχει οριστεί η 17η Μαΐου. Έτσι, οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ λυκείου θα διεξαχθούν από τις 20 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου 2024. Η 21η Ιουνίου έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων.

06 Μαΐου, 2024

Πιέσεις του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρ. Τοψίδη για την ένταξη της Θάσου και της Σαμοθράκης στην βίζα express για τους Τούρκους

Η κινητικότητα που δημιούργησε το μέτρο της ειδικής επταήμερης τουριστικής βίζας εξπρές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο, όπου πρωτοεφαρμόστηκε, οδήγησε, σε τριπλασιασμό των αφίξεων Τούρκων επισκεπτών έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.   Οι Τούρκοι τουρίστες από τις 30 Απριλίου 2024, έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται με την ειδική βίζα επιπλέον το Καστελόριζο, τη Σύμη, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Λήμνο.

Δυστυχώς στην συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν υπήρχαν τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης. Σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρ. Τοψίδης τόνισε ότι ήδη ασκεί πιέσεις έτσι ώστε να αποκτήσουν και τα δύο αυτά νησιά την δυνατότητα να φιλοξενούν Τούρκους τουρίστες μόνο με την έκδοση βίζας express.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κυρίου Τοψίδη:

Απάντηση - επιβεβαίωση του Δημάρχου Σαμοθράκης στο άρθρο "Από τον Άννα (ΔΕΔΔΗΕ) στον Καϊάφα (Δήμο) για να υπάρξει οδικός φωτισμός..."

Από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κύριο Αθανάσιο Βίτσα έλαβα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ως απάντηση στο άρθρο μου την Μ. Παρασκευή με τίτλο "Από τον Άννα (ΔΕΔΔΗΕ) στον Καϊάφα (Δήμο) για να υπάρξει οδικός φωτισμός..."

Ο κύριος Βίτσας αναφέρει: 

"Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά.

Έχουν δίκιο οι δημότες που διαμαρτύρονται ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για τον δημοτικό φωτισμό. Ο ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει ότι δεν έχει την αρμοδιότητα, ο ηλεκτρολόγος του δήμου έχει υποχρέωση για την αλλαγή της λάμπας και δεν επιτρέπεται να διορθώνει άλλες βλάβες, απαγορεύεται σ' αυτόν η αναρρίχηση στις κολώνες.

OPEN TV: Για πρώτη φορά μετά από χρόνια στο 100% η πληρότητα στη Σαμοθράκη

Γεμάτη ήταν η Σαμοθράκη τις ημέρες του Πάσχα, με την πληρότητα να είναι στο 100%, κάτι που είχε να συμβεί χρόνια στο νησί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εβρίτη δημοσιογράφου Τάσου Παλαιστίδη. Ο οποίος μετέδωσε σήμερα το πρωί την είδηση στην πρωινή εκπόμπή "Ώρα Ελλάδος" του OPEN TV.

Ι. Β.: Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, μπορεί η πληρότητα να άγγιξε το 100%, αλλά επί των ανοικτών καταλυμάτων. Η αλήθεια είναι ότι το νησί μας έχει πολύ κόσμο.

Δήμος Σαμοθράκης: Συνάντηση Δημάρχου με τον επίτιμο Πρόξενο Κωνστάντζα (Ρουμανία)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ- ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ
Με χαρά υποδέχθηκα στο γραφείο και γνώρισα τον Έλληνα επίτιμο πρόξενο στην Κωνστάντζα κ. Θεόδωρο Σκανδαλίδη.
Διπλή η χαρά και η τιμή που πρόκειται για συντοπίτη.
Με τον κ. Σκανδαλίδη συμφωνήσαμε να προβάλλουμε τη Σαμοθράκη στην αγορά της Κωνστάντζας και γενικότερα της Ρουμανίας.

05 Μαΐου, 2024

ΥΠΕΣ: Χορήγηση 15 εκατ. ευρώ σε δήμους για ναυαγοσώστες - 26 χιλ. στον Δήμο Σαμοθρακης

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου  και με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπό τον τίτλο «Κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών των ΟΤΑ κ.λπ.», το υπουργείο προχωρά στην επιχορήγηση με συνολικό ποσό ύψους 15.000.000,00€ σε 
Δήμους της χώρας, για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης σε οργανωμένες ή μη παραλίες σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 7 του Π.Δ. 71/2020.

Η απόδοση των ανωτέρω ποσών στους δικαιούχους Δήμους θα γίνει με χρηματική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Εσπερινός και Θ. Λειτουργία στο εξωκλήσι Αγ. Γεωργίου στον κάμπο των Αλωνίων

Όταν το Πάσχα είναι μετά τις 23 Απριλίου, έχει οριστεί από την Εκκλησία, η μνήμη του Αγίου Γεωργίου να γιορτάζεται την Δευτέρα του Πάσχα. 
Έτσι αύριο Κυριακή του Πάσχα 5 Μαϊου στον εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον κάμπο των Αλωνίων στις 18:00 θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός.
Την Δευτέρα 6 Μαϊου θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

04 Μαΐου, 2024

Φ. Φωτεινός: Η εξαίρεση της Σαμοθράκης από την χορήγηση visa express αποτελεί κατάφορη αδικία...

Σε πέντε ακόμη ελληνικά νησιά επεκταθηκε απο της 30 Απριλίου η ταχεία χορήγηση θεώρησης εισόδου (visa express) για Τούρκους τουρίστες.
Μετά τη Χίο, την Κω, τη Λέσβο, τη Ρόδο και τη Σάμο, η βίζα επεκτείνεται και σε Λέρο, Λήμνο, Κάλυμνο, Καστελόριζο και Σύμη, όπως αναφέρει με ανάρτησή της η ελληνική πρεσβεία στη Άγκυρα…
Το πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίθηκε σε αίτημα τόσο των νησιωτών, όσο και Τούρκών τουριστών, έχει ήδη αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Ο αριθμός των Τούρκων τουριστών το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου τριπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι στα πρώτα πέντε νησιά που εφαρμόστηκε, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Πρόγραμμα εορτασμού Ι. Ν. Παναγίας Καμαριώτισσας την Πέμπτη της Διακαινησίμου (9/5)

Κάθε Πέμπτη της Διακαινησίμου εβδομάδας έχει καθιερωθεί να πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Καμαριώτισσας.

Ακολουθεί η πρόσκληση - πρόγραμμα του φετινού εορτασμού την Πέμπτη 9 Μαϊου:

03 Μαΐου, 2024

Λόγω συμπλήρωσης των οικονομικών θέσεων, τα ακριβότερα εισιτήρια στο ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ

Μαζί με την αναστάτωση που προκλήθηκε από την καθυστέρηση της εκτέλεσης του δρομολογίου από το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΆΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση των ημερών κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να σχολιάσουν πάντα επικριτικά την εταιρεία.
Κυκλοφορεί λοιπόν σήμερα ένα δημοσίευμα σε σελίδα του Έβρου που "καταγγέλει" "αυξημένες τιμές" εισιτηρίων... Κάποιοι επιβάτες πλήρωσαν λέει 12€ και έχουν και "ντοκουμέντα"...
Δεν πρόκειται για αύξηση, το πλοίο καθώς και κάθε πλοίο πέρα από τις οικονομικές θέσεις, διαθέτει και κάποιες ακριβότερες. Πιθανότατα κανείς δεν επιλέγει τις ακριβότερες θέσεις γιατί ουσιαστικά δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω, ή κάνω λάθος; Όταν όμως υπάρχει αυξημένη κίνηση όπως αυτές τις μέρες και συμπληρωθούν οι οικονομικές θέσεις, αρχίζουν στα εκδοτήρια να κόβουν εισιτήρια για τις ακριβότερες θέσεις, δεν γνωρίζω αν ενημερώνονται οι επιβάτες ότι θα πληρώσουν ακριβότερα, κανονικά θα έπρεπε.

Από τον Άννα (ΔΕΔΔΗΕ) στον Καϊάφα (Δήμο) για να υπάρξει οδικός φωτισμός...

Αν και οι μέρες δεν ενδείκνυται για γκρίνιες και παράπονα, όταν όμως αφορούν τον τουρισμό, σε έναν τόπο που θέλει να λέγεται τουριστικός και μάλιστα με δικό του brand name, όπως λέει και ο ίδιος ο Δήμαρχος, κάποια απλά θέματα πρέπει να λύνονται, όταν δεν γίνεται αυτό και είμαστε ενόψει της πρώτης πρόβας πριν την επίσημη τουριστική περίοδο, αναγκαστικά θα υπάρχουν γκρίνιες και παράπονα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, φίλος μου, ιδιοκτήτης επιχείρησης ενοικιαζόμενων δωματίων στην Καμαριώτισσα (λίγο έξω από τον οικισμό) ήρθε αρχές Απριλίου στο νησί για να ετοιμάσει την επιχείρηση του. Διαπίστωσε πως δύο φωτιστικά στον δρόμο που οδηγούν στο σπίτι και την επιχείρηση του ήταν σβηστά. Απευθύνθηκε στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σαμοθράκης, μετά από κάποιες μέρες και ενώ καθόμασταν σε καφετέρια πέρασε ο ηλεκτρολόγος του Δήμου και τον ενημέρωσε ότι δεν είναι καμμένες οι λάμπες, αλλά το πρόβλημα είναι τεχνικό και πρέπει να απευθυνθεί στον ΔΕΔΔΗΕ.

02 Μαΐου, 2024

Καθυστέρηση αναχώρησης του ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗ από Αλεξ/πολη με μεγάλη ουρά αυτοκινήτων και πολύ κόσμο - Κ. Λ. Αλεξ/πολης: Υπάρχει θέμα όχι βλάβη το οποίο θα λυθεί σύντομα - Δελτίο Τύπου ZANTE FERRIES - Ξεκίνησε η φόρτωση - 17:30 από Αλεξ/πολη & 20:00 από Σαμοθρακη

Ο φίλος αναγνώστης του blog Βαγγέλης και εκ των σχολιαστών κατά διαστήματα, στις 14:45 μου έστειλε e-mail με κείμενο "Καμία ενημέρωση έως τώρα....πιθανόν να έχει βλάβη Ειρηναίε....η ουρά είναι τεράστια για το νησί." και την σχετική επισυναπτόμενη φωτογραφία. 
Επικοινώνησα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ζητώντας πληροφορίες, από όπου με ενημέρωσαν πως υπάρχει θέμα με το πλοίο, όχι βλάβη, το οποίο γίνεται προσπάθεια να λυθεί το συντομότερο δυνατόν, ειδικά και λόγω της ημέρας,χωρίς όμως να μπορεί να γίνει εκτίμηση για την ακριβή ώρα αναχώρησης.
Στην συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με το πρακτορείο της ZANTE FERRIES, αλλά όπως είναι λογικό τέτοιες ώρες το τηλέφωνο είναι συνεχώς κατειλημμένο...

01 Μαΐου, 2024

Οδηγία ΥΝΑΝΠ για μεταφορά οχημάτων ηλεκτρικών, υβριδικών και εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με ακτοπλοϊκά πλοία

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες (14/11/2023 & 16/4/2024) προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, για τη μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με τα πλοία της ακτοπλοΐας, με σκοπό την ενημέρωση, πρόληψη και τον περιορισμό πιθανών κινδύνων.

Σημειώνεται ότι στα AFVs περιλαμβάνονται: α) τα αμιγώς ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα που φέρουν συσσωρευτές (μπαταρίες) και β) τα οχήματα που χρησιμοποιούν υγροποιημένα και συμπιεσμένα αέρια καύσιμα.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες βασίστηκαν σε μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) και την μέχρι τώρα διεθνή εμπειρία καθώς το ζήτημα μεταφοράς AFVs με πλοία έχει απασχολήσει σχετικά πρόσφατα τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Ανακοίνωση Δήμου Σαμοθράκης: Ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης στο Ροδοφύλλι - Απαγορεύεται αυστηρά η εναπόθεση απορρίματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ξεκίνησαν χθες, Μ.Τρίτη 30 Απριλίου, οι προπαρασκευαστικές εργασίες αποκατάστασης στην περιοχή Ροδοφύλι.
Ο Δήμος Σαμοθράκης σας ενημερώνει ότι
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΣ (κλαδιών, μπάζων κτλ).

Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας: Έναρξη Αντιπυρικής Περιόδου 2024 // Ενημερωνόμαστε – Προετοιμαζόμαστε – Προστατεύουμε το δάσος

Οι δασικές πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις περιβαλλοντικές και κλιματολογικές συνθήκες, έχοντας όμως εξελιχθεί σε μείζον φυσικό καταστροφικό φαινόμενο.

Παρόλο που οι δασικές πυρκαγιές θεωρούνται αναπόσπαστο μέρος των δασικών οικοσυστημάτων του πλανήτη, φαινόμενο το οποίο προϋπήρχε πριν την παρουσία του ανθρώπου, σήμερα η πληθώρα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και κυρίως σε μεικτές ζώνες δάσους – οικισμών έχει οδηγήσει σε σημαντικό αριθμό ανθρωπίνων απωλειών αλλά και σε σημαντικές επιπτώσεις σε ιδιοκτησίες και υποδομές.

Η Ελλάδα ζούσε πάντα με δασικές πυρκαγιές, αλλά σήμερα η κλιματική κρίση επιταχύνει το φαινόμενο και δείχνει ότι αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, σε αριθμό, μέγεθος και συχνότητα. Η ανάγκη προσαρμογής στις νέες συνθήκες όπως διαμορφώνονται είναι επιβεβλημένη.

30 Απριλίου, 2024

Ποια νησιά φουλάρουν για το Πάσχα - Πού κινούνται οι τιμές - Έρευνα αγοράς σε έξι νησιά, δημοφιλή στους Βορειοελλαδίτες - Σπάει το κοντέρ η Κέρκυρα - Σχόλιο

Μπορεί στην κορυφή των προτιμήσεων, για το εορταστικό τριήμερο του Πάσχα (3-6 Μαΐου) να βρίσκεται, διαχρονικά, η Κέρκυρα, με την πληρότητα, μέχρι σήμερα, να αγγίζει το 92%, ωστόσο ιδιαίτερα δημοφιλή αποδεικνύονται και νησιά που βρίσκονται σε σχετικά μικρή εγγύτητα με τη Θεσσαλονίκη,  όπως η Σαμοθράκη, η Θάσος, η Λήμνος αλλά και η Σκόπελος και η Σκιάθος με τις προκρατήσεις να δημιουργούν χαμόγελα αισιοδοξίας στους ανθρώπους του τουρισμού.

Αν και μας χωρίζουν λίγες ημέρες από το εορταστικό τριήμερο οι ιδιοκτήτες εκτιμούν πως οι last minute κρατήσεις θα κάνουν την μεγάλη ανατροπή καθώς ως γνωστόν οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής, ενώ συχνά στα χνάρια τους βαδίζουν και οι Βαλκάνιοι τουρίστες που αποτελούν την κυριότερη δεξαμενή για νησιά όπως είναι η Σαμοθράκη και η Θάσος. Οι τιμές ποικίλουν ανά νησί ανάλογα με την κατηγορία των καταλυμάτων, τις παροχές και τη θέση στην οποία βρίσκονται. 

Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως: Δελτίο Τύπου - Καταβολή επιδόματος τριτέκνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταβολή επιδόματος τριτέκνων

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει ότι
από την Τετάρτη της Διακαινησίμου εβδομάδος,
8 Μαΐου 2024
αρχίζει η καταβολή του Επιδόματος Τρίτου Τέκνου.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Επιδόματος Τρίτου Τέκνου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο τρόπος της καταβολής των χρημάτων είναι πλέον ο εξής:
α) Ο/Η δικαιούχος με την ταυτότητά του, υποχρεούται να προσέλθει και να υπογράψει την κατάσταση.

ΑΑΔΕ: Παρατείνεται έως τις 26 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 26 Ιουλίου 2024 η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, με απόφαση της ΑΑΔΕ, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ σήμερα Δευτέρα (29/4).

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Ιουλίου 2024 θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλες 8 δόσεις μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2025.

Διαβάστε το ΦΕΚ εδώ

Φορολογικές Δηλώσεις 2024: Αναλυτικά η διαδικασία

Η διαδικασία βήμα – βήμα

29 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση Δήμου Σαμοθιράκης: Τα ραντεβού για τις οφθαλμολογικές εξετάσεις έχουν καλυφθεί - Θα πραγματοποιηθούν κι άλλες ιατρικές δράσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 8 ΜΑΙΟΥ
Ο Δήμος Σαμοθράκης ενημερώνει τους κατοίκους του νησιού ότι τα ραντεβού για τις οφθαλμολογικές εξετάσεις από τον κ. Τρανό Πάρη έχουν καλυφθεί.
Μέριμνα του Δήμου να πραγματοποιηθούν κι άλλες ιατρικές δράσεις έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του νησιού.

28 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Κίνδυνος να καταργηθεί το Μεταφορικό Ισοδύναμο – Ξεπερνούν τους 12 μήνες οι καθυστερήσεις”

Τη μεγάλη ανησυχία του νησιωτικού πληθυσμού για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου ,με ορατό τον κίνδυνο κατάργησης του, μεταφέρουν με ερώτηση τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Εθνικής Οικονομίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ευάγγελος Αποστολάκης και Νίκος Παππάς.

Καθυστερήσεις οι οποίες ξεπερνούν ,όπως σημειώνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους δώδεκα  μήνες, καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί  και  πληρωμές του δεύτερου εξαμήνου του 2022 και του 2023 ενώ ‘’σε συνδυασμό με την εντεινόμενη ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στερούν ρευστότητα από τις τοπικές οικονομίες, οδηγώντας σε απελπισία τους νησιώτες’’, αναφέρουν οι βουλευτές.

Δικαιούχοι του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ), είναι ως γνωστό, από 1η Ιανουαρίου 2019 οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις με έδρα στο σύνολο της νησιωτικής χώρας. Καταβάλλεται δε με τη μορφή χρηματικής ενίσχυσης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο,

"Χωρίς Κανόνες" με Κρ. Αρμενάκη & “Ορθά Κοφτά” με Γρ. Στογιαννίδη και Αν. Δημοσχάκη

Όπως είχαμε προαναγγείλει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Samothraki Web Radio και στις εκπομπές "Χωρίς Κανόνες" και "Ορθά Κοφτά" θα φιλοξενούνταν η υποψήφια ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής κυρία Κρυσταλλία Αρμενάκη και αντίστοιχα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κύριος Γρηγόρης Στογιαννίδης καθώς και ο βουλευτής Έβρου ΝΔ κύριος Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ακούστε την εκπομπή "Χωρίς Κανόνες με την κυρία Κρ. Αρμενάκη από το samothrakiradio.gr:

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μ. Εβδομάδας στον Ι. Ν. Παναγίας Καμαριώτισσας

Θυροκολλήθηκε στην είσοδο τουστον Ιερού Ναού Παναγίας Καμαριώτισσας το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Αγίου Πάσχα 2024.
Δείτε το:

27 Απριλίου, 2024

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ: ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ
Για άλλη μία φορά, η εθελοντική προσπάθεια αποδίδει "καρπούς"!
Σε διάστημα δύο μηνών, ομάδα εθελοντών σε συνεργασία με τον δήμο, ανέλαβε τη συντήρηση του γηπέδου της Χώρας.
Έγιναν εργασίες αποκατάστασης του γηπέδου με προτεραιότητα στην επισπορά γκαζόν και τη ρίψη λιπάσματος και βελτιωτικές εργασίες στα αποδυτήρια.
Επίσης, κόπηκαν και απομακρύνθηκαν ξερά κλαδιά από τον γύρω περιβάλλοντα χώρο.
Οι εργασίες αυτές ήταν σημαντικές και προς όφελος των δημοτών (ειδικότερα των παιδιών), τόσο για τον ευπρεπισμό και τη λειτουργικότητα του γηπέδου, όσο και για την αντιπυρική προστασία του τόπου.

Σάββατο του Λαζάρου: «Εγώ ειμί η Aνάστασις και η Ζωή»

Το Σάββατο της ΣΤ΄ Εβδομάδος των Νηστειών η Αγία μας Εκκλησία όρισε να εορτάζουμε την θαυμαστή ανάσταση του Λαζάρου.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Διότι, πρώτον το μεγάλο και θαυμαστό αυτό γεγονός συμπίπτει χρονικά με την είσοδο του Κυρίου μας στην αγία πόλη της Ιερουσαλήμ. Και δεύτερον, ότι το γεγονός της εκ νεκρών αναστάσεως του φίλου του Κυρίου είναι μια τρανή απόδειξη ότι ο Χριστός μας είναι ο κύριος της ζωής και του θανάτου, ότι αυτός που ανάστησε από τους νεκρούς το Λάζαρο θα αναστήσει και τον Εαυτό του, αφού θα σκυλέψει τον Άδη και θα νικήσει τον θάνατο!

Σύμφωνα με το ευαγγελικό ανάγνωσμα ο Λάζαρος με τις αδελφές του Μάρθα και Μαρία, που κατοικούσαν στην κώμη Βηθανία, είχαν εγκάρδιες φιλικές σχέσεις με τον Κύριο. Φαίνεται ότι πολλές φορές είχαν την ύψιστη τιμή και χαρά να δεχτούν και να φιλοξενήσουν το Χριστό στον ευλογημένο οίκο τους (Λουκ.10,38-42).

Νηπιαγωγείο Καμαριώτισσας: Οδοντιατρική δράση

Την Πέμπτη 25-04-2024 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του νηπιαγωγείου μας από την κα Σόνια Βασιλειάδου οδοντιατρική δράση με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της στοματικής υγείας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στο σωστό τρόπο βουρτσίσματος  σε εκμαγείο μελέτης. Η δράση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Νηπιαγωγείου και έγκριση του Οδοντιατρικού συλλόγου Έβρου. Ευχαριστούμε την κα Σόνια Βασιλειάδου που με την άδεια του Συλλόγου ανταποκρίθηκε θετικά και επισκέφθηκε το σχολείο μας για να ενημερώσει τους μαθητές μας.

Τουρισμός για Όλους 2024: Έγινε η κλήρωση - Πού θα δουν τα αποτελέσματα οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται στους δικαιούχους.

Πού θα δείτε τα αποτελέσματα 

Όσοι είχαν καταθέσει σχετική αίτηση θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την αίτηση, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού στην κατεύθυνση της ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλες τις περιφέρειες και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σάββατο "Χωρίς Κανόνες" με Κρ. Αρμενάκη και Κυριακή "Ορθά Κοφτά" με Γρ. Στογιαννίδη και Αν. Δημοσχάκη στο Samothraki Web Radio

Το Samothraki Web Radio στα πλαίσια της παρουσίασης των υποψήφιων ευρωβουλευτών που κατάγονται από τον Έβρο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, αυτό το Σαββτοκύριακο θα έχει καλεσμένους 2 εξ αυτών.

Το Σάββατο στην εκπομπή "Χωρίς Κανόνες"(10:30) με τον Φώτη Φωτεινό και τον Ειρηναίο Παπαντίδη θα φιλοξενήσουν την υποψήφια ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ κυρία Κρυσταλλία Αρμενάκη από τον Έβρο.

Την Κυριακή στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά" (11:00) με τον Ειρηναίο Παπαντίδη και τον Φώτη Φωτεινό θα φιλοξενηθεί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. κύριος Γρηγόρης Στογιαννίδης από την Ξάνθη.

25 Απριλίου, 2024

Δημοσυνεταιριστική Εβρος Α.Ε.: Εντάσσονται 30 προτάσεις στις περιοχές Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης «Στήριξη για υλοποίηση πράξεων της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ» (ιδιωτικού χαρακτήρα) του LEADERστο υπομέτρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ ανακοινώνει την ένταξη του συνόλου των θετικά αξιολογημένων προτάσεων καλύπτοντας το 100% της ζήτησης στα πλαίσια της 2ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων στο ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ» (πράξεων ιδιωτικού χαρακτήρα) του CLLD/LEADER Κεντρικού και Νοτίου Έβρου του ΠΑΑ 2014-2020. Αρχικά το διαθέσιμο ποσό της Πρόσκλησης ήταν 1.500.000,00€. Μετά από συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες της Διοίκησης με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εγκρίθηκε επιπλέον υπερδέσμευση 2.823.611,65€ με το υπ΄αριθμ. 917/10.04.2024 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ. Έτσι και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης το διαθέσιμο ποσό δημόσιας δαπάνης για χρηματοδότηση έργων ιδιωτικού χαρακτήρα ανέρχεται σε 4.323.611,65€, ενώ συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικής συμμετοχής ανέρχεται σε 6.287.410,12€

Απεστάλη επιστολή του Δημάρχου Σαμοθράκης στον Υπουργό Παιδείας για την μοριοδότηση και των μαθητών Γ΄ Λυκείου του νησιού

Σύμφωνα με προσωπική ενημέρωση από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κύριο Αθανάσιο Βίτσα, τον ευχαριστώ και δημόσια, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κύριο Κυριάκο Πιερακάκη με θέμα "Αναγκαιότητα ένταξης των μαθητών των Πανελληνίων εξετάσεων (από την Σαμοθράκη) για ένταξη στις ευεργετικές διατάξειςτου άρθρου 138 του Ν.4186/2013".

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στους βουλευτές Π.Ε. Έβρου.

Τ. Σαλαμανή: Αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι η τουριστική κίνηση ενόψει Πάσχα στην Σαμοθράκη // Αλεξανδρούπολη: Αρχές Ιουνίου ξεκινάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Λήμνο

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σαμοθράκης κυρία Τριανταφυλλιά Σαλαμανή μίλησε στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση για την τουριστική κίνηση του Πάσχα καθώς και για την επισκεψιμότητα στο νησί από Τούρκους. Στο μεν πρώτο θέμα εκτίμησε ότι θα είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι η τουριστική κίνηση ενόψει Πάσχα στην Σαμοθράκη. Αισιόδοξοι είναι οι επαγγελματίες του νησιού, ενώ θετική χαρακτηρίζεται από πλευράς Δήμου και η σύνδεση με την Λήμνο. Για το δε άλλο θέμα είπε πως δεν βοηθάει να αυξηθεί η επισκεψιμότητα η μη ύπαρξη δρομολογίων για να κάνουν μια αυθημερόν εκδρομή.
Επίσης η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση αναφέρθηκε και στα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ προς και από Λήμνο. Το πλοίο της γραμμής θα εκτελεί από τις 3 Ιουνίου τρία δρομολόγια την εβδομάδα, από την Σαμοθράκη προς την Λήμνο ως προέκταση των δρομολογίων Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης τα οποία θα διαρκέσουν έως και την 1η Σεπτεμβρίου.
Παρακολουθήστε τα 2 βίντεο:

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: 1, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ - ΣΧΟΛΙΟ // 2, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΔΑΠ ΧΩΡΑΣ // 3, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ // 4, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΞΗΡΑΣ ΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Σήμερα (24/4) στο πάρκο "Μαλαματίνα"
και δυο άλλες αξιέπαινες πρωτοβουλίες που προηγήθηκαν
➡️ Την πρωτοβουλία να κόψει τα χόρτα γύρω από την παιδική χαρά της Καμαριώτισσας, πήρε ένας κάτοικος του χωριού.
Ο κ. Γιάννης Μιχόπουλος του οποίου το σπίτι βρίσκεται απέναντι από τη παιδική χαρά, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει η νέα δημοτική αρχή κόβοντας χόρτα και καθιστώντας την παιδική χαρά περισσότερο ασφαλή για τα παιδιά.
➡️ Επίσης, στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στην Άνω μεριά δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού που υπηρετούν στο νησί ως αξιωματικοί ο κ. Γαλάνης Απόστολος και ο κ. Ιπποκράτης Καρατζετζος πήραν την πρωτοβουλία να καθαρίσουν το εκκλησάκι εσωτερικά, να κόψουν τα χόρτα στον προαύλιο χώρο και τέλος να φυτέψουν έναν πλάτανο.

Eνεργοποιείται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου η «Κάρτα του Αγρότη» από σήμερα μέχρι και τον Σεπτέμβριο

Από σήμερα, Τετάρτη, 24 Απριλίου, μέχρι και τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται η «Κάρτα του Αγρότη», η οποία θα διατίθεται στους παραγωγούς (γεωργούς και κτηνοτρόφους), δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, εφόσον το επιθυμούν, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα που τηρεί τον λογαριασμό του.

Όπως αναφέρει το ΥπΑΑΤ, μέσω της «Κάρτας του Αγρότη» παρέχεται στον δικαιούχο η δυνατότητα να κάνει αγορές από επιχειρήσεις οι οποίες εντάσσονται στις κατηγορίες αυτών που εμπορεύονται προϊόντα τα οποία σχετίζονται με την κάλυψη των γεωργικών αναγκών των παραγωγών (αγροεφόδια αναλώσιμα, όπως σπόροι, φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, πρόσθετα ζωοτροφών, καύσιμα κίνησης ελκυστήρων, αγροτικό ρεύμα, ανταλλακτικά – συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων), αλλά και να εξοφλεί οφειλές του σε πιστοποιημένους φορείς υποβολής Δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης.

23 Απριλίου, 2024

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Συστάσεις για την προστασία από την αφρικανική σκόνη - Τι προβλέπεται για τις επόμενες μέρες

Η αφρικανική σκόνη που επηρεάζει την Ελλάδα είναι ένα σχετικά συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα όταν οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σωματιδίων σκόνης από την έρημο Σαχάρα.

Η συχνότητα και η ένταση των φαινομένων αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα μπορεί να ποικίλλει από έτος σε έτος, από 7 έως 20 επεισόδια (μέσος όρος 13 επεισόδια/έτος), ανάλογα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες και την ποσότητα της σκόνης που μεταφέρεται από τη Σαχάρα.

Αυτό το φυσικό γεγονός μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της χώρας μας, κυρίως μέσω της υποβάθμισης της ποιότητας του αέρα, αναφέρει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ).

Έκτακτη ανακοίνωση: Διακοπή ρεύματος αύριο σε Αλώνια και Πρ. Ηλία λόγω εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος στους οικισμούς Αλωνιών από τις 07:30 π.μ. έως 10:00 π.μ. και Προφήτη Ηλία από τις 10:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ.
καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Συζητήθηκε χθες στην Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Π. Παπαδάκη για την επιπλέον μοριοδότηση των μαθητών - υποψηφίων του Έβρου στις Πανελλήνιες εξετάσεις λόγω των περσινών πυρκαγιών - Θετική η Υφ. Παιδείας - Π. Παπαδάκης: Μοριοδοτούνται τα παιδιά του Έβρου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις – Ενισχυτικά πρέπει να σταλεί έγγραφο από τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης - Σχόλιο

Στις 9 Απριλίου ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης - Κυριάκος Βελόπουλος, κύριος Παράσχος (Πάρης) Παπαδάκης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: Μοριοδότηση των μαθητών Γ’ τάξης λυκείου του κατεστραμμένου από τις περσινές πυρκαγιές Νομού Έβρου για καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων εισαγωγή στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση.

Η επίκαιρη ερώτηση συζητήθηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής και η απάντηση της Υφυπουργού κυρίας Ζέτας Μακρή ήταν θετική.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Δήμος Σαμοθράκης - Ανακοίνωση: Απόσυρση σταθμευμένων οχημάτων από το "Μαλαματίνα" λόγω καθαρισμού πυροπροστασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο δήμος έχει προγραμματίσει καθαρισμό αντιπυρικής προστασίας από ξερά χόρτα και κλαδιά στο οικόπεδο "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ" στην Καμαριώτισσα για την Τετάρτη 24.04.24.
Θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των σταθμευμένων οχημάτων να τα αποσύρουν τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη ημέρα για να γίνει ο καθαρισμός.

Συναγερμός στις τράπεζες: Κατεβάζουν ρολά για έξι ημέρες – Τι θα γίνει με τις συναλλαγές

Πάγωμα συναλλαγών στις τράπεζες για έξι ημέρες φέρνουν το Ορθόδοξο Πάσχα αλλά και η μεταφορά της Πρωτομαγιάς.
Συγκεκριμένα, λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.
Ζήτημα πλέον είναι πώς θα καταβληθούν οι μισθοδοσίες αλλά και κατά περίπτωση ακόμη και το «δώρο Πάσχα» για κάποιες επιχειρήσεις.
Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

21 Απριλίου, 2024

Ορθά Κοφτά με την Κ. Καλαϊτζή και τον Ν. Μαγγίνα και συζήτηση για τα δρομολόγια

Όπως είχα προαναγγέλλει στην σημερινή εκπομπή "Ορθά Κοφτά" με τον Φώτη Φωτεινό είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε έστω και τηλεφωνικά την πρώτη δημοτική σύμβουλο της παράταξης της δημοτικής αρχής την κυρία Κατερίνα Καλαϊτζή, από την εκλογή τους και εντεύθεν, πλην του Δημάρχου, του κυρίου Βίτσα, δεν έχει δεχτεί κανένας και καμία να μιλήσει στο Samothraki Web Radio... Η κυρία Καλαϊτζή είναι νέο και αξιόλογο άτομο, πολύ χαμηλών τόνων, δείχνει τον δρόμο με την προσφορά της στον τόπο. Είναι εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα εθελοντισμού, ισότητας των δύο φύλων και νέας γενιάς. Μας μίλησε για αρκετές δράσεις εθελοντισμού που έγιναν και πρόκειται άμεσα να γίνουν. Επίσης μας ενημέρωσε για το μητρώο εθελοντών..
Ακούστε όσα συζητήσαμε με την κυρία Κατερίνα Καλαϊτζή:

20 Απριλίου, 2024

Στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά" η εντεταλμένη δημ. σύμβουλος για τον εθελοντισμό Κ. Καλαιτζή και ο Εβρίτης υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα ΝΙΚΗ Ν. Μαγγίνας

Αύριο η εκπομπή "Ορθά Κοφτά" θα ξεκινήσει με καλεσμένη την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για τον εθελοντισμό κυρία Κατερίνα Καλαϊτζή για να μας μιλήσει για τις δράσεις εθελοντισμού που γίνονται τελευταία στο νησί, αλλά και το μητρώο εθελοντισμού που καταρτίζει ο Δήμος Σαμοθράκης.

Ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου ξεκίνησα μία προσπάθεια να φιλοξενήσω υποψήφιους ευρωβουλευτές από διάφορα κόμματα οι οποίοι κατάγονται είτε από τον Έβρο είτε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Έτσι αύριο Κυριακή στην εκπομπή θα είναι καλεσμένος ο Εβρίτης κύριος Νίκος Μαγγίνας, Δικηγόρος και Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος, ο οποίος κατεβαίνει με το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ.

Με τη Νίκη της Σαμοθράκης η νέα εμφάνιση της Εθνικής ποδοσφαίρου

Το βράδυ της Πέμπτης η ΕΠΟ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας εμφάνισης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, η οποία θα φορεθεί για πρώτη φορά στο φιλικό με την Γερμανία στο Μένχεγκλαντμπαχ στις 8 Ιουνίου.

Στην φανέλα διακρίνεται η εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης που εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου από το 1884 και είναι μία από τις τρεις φτερωτές Νίκες που βρέθηκαν στον Ναό της Σαμοθράκης.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την γαλανόλευκη εμφάνιση:

Πυροσβεστικό Σώμα: Επιβολή διοικητικού προστίμου στα Αλώνια Σαμοθράκης - Διαδικασία για καύση ξερών χόρτων και κλαδιών

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος που εκδόθηκε χθες Παρασκευή 19 Απριλίου και αναφέρει τα διοικητικά πρόστιμα ύψους 500 ευρώ που επιβλήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από τους κατά τόπους ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, μία από τις περιοχές αυτές ήταν και στην Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα το απόσπασμα αναφέρει:

  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 19 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε ξηρά χόρτα, στην περιοχή Αλώνια, Σαμοθράκης

19 Απριλίου, 2024

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας για 198 «Απάτητες παραλίες» - Ποιες είναι οι 3 στην Σαμοθράκη

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας σε όλη τη χώρα

Κοινό Δελτίο Τύπου από τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι «Απάτητες παραλίες», οι οποίες θεσπίστηκαν για πρώτη φορά με το νόμο 5092/2024 («Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές»).

Πρόκειται για 198 παραλίες σε ολόκληρη τη χώρα, που βρίσκονται εντός του δικτύου Natura 2000 και στις οποίες θα απαγορεύεται η παραχώρηση και κατ’ επέκταση η τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλωστρών κ.λπ.

Δήμος Σαμοθράκής: Έκτακτη ενημέρωση από την Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα // Δελτίο Τύπου Ε/Γ – Ο/Γ “Αδαμάντιος Κοραής”: Σχετικά με τα δρομολόγια 20/4 & 21/4

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία 18/04/2024 τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 20/04/2024 αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή μας.
Παρακαλούμε κατοίκους και επισκέπτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις αργά το βράδυ της Παρασκευής έως και το πρωί του Σαββάτου.
Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή κατά την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων