22 Φεβρουαρίου, 2016

Ακόμη 56 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Αλεξ/πολης από την Σαμοθράκη

metanastes-limaniΤελειωμό δεν έχει όπως φαίνεται το σήριαλ με τους μετανάστες. Λίγες μέρες μετά το τελευταίο περιστατικό, άλλο ένα ήρθε να προστεθεί, αυτή τη φορά, με 56 άτομα, τα οποία έφτασαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με σκάφος του Λιμενικού, το μεσημέρι της Δευτέρας.Οι 56 μετανάστες εντοπίστηκαν στην παραλία της Αγίας Παρασκευής στη Σαμοθράκη, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστό, πως έφτασαν έως εκεί.

Ανάμεσα τους, για ακόμα μια φορά, πολλά παιδιά, ταλαιπωρημένα και κουρασμένα. Μάλιστα 2 από τους μετανάστες ήταν άρρωστοι και έπρεπε να οδηγηθούν με ασθενοφόρο, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.Οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία της Αστυνομίας, προκειμένου να μεταβούν στο κέντρο υποδοχής στο Φυλάκιο προκειμένου να γίνει η καταγραφή και ταυτοποίησή τους.
Στο σημείο έσπευσε και το Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Το γεγονός ωστόσο ότι είναι το δεύτερο κρούσμα σε μόλις 4 ημέρες, πρέπει να ανησυχήσει τις αρμόδιες αρχές, καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η περιοχή αποτελεί “πέρασμα” για τους μετανάστες.

metanastes-limani2
metanastes-limani3metanastes-limani1