17 Σεπτεμβρίου, 2017

Δεν τρέχουν μόνο αλλά και... ποδηλατούν παρέα με τα κατσίκια αυτό το διήμερο στη Σαμοθράκη - Σχόλιο

Δεν τρέχουν μόνο αυτό το διήμερο στο πανέμορφο νησί της Σαμοθράκης αλλά ποδηλατούν κιόλας, αφού στον δρομικό αγώνα που διεξάγεται για δεύτερη χρονιά έχει προστεθεί και η Ποδηλατική Ομάδα Αλεξανδρούπολης-Alexandroupolis Bike Team με τίτλο: "Cycling with the Goats-Samothraki Cycling Weekend", δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση "Ποδηλατώντας με τα κατσίκια". Οι συμμετέχοντες έφτασαν το απόγευμα με το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ  και με τα ποδήλατά τους κατευθύνθηκαν προς τα Θέρμα και διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο Μαρίβα, όπως άλλωστε και οι συμμετέχοντες στους αγώνες δρόμου.

Για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί ποδηλατική περιήγηση στην Σαμοθράκη με χαλαρό ρυθμό και στάσεις για καφέ και απόλαυση των τοπίων. Τελικός προορισμός της ημέρας ο Προφήτης Ηλίας, ο οποίος μετά την δύσκολη ανάβαση θα τους ανταμείψει με το διάσημο κατσικάκι του.
Χθες αργά το απόγευμα ήμουν στο λιμάνι όταν έφτασε το ΣΑΟΣ ΙΙ και ξεχύθηκαν μέσα από αυτό αρκετοί ποδηλάτες, αλλά οφείλω να ομολογήσω δεν γνώριζα ότι στο αθλητικό γεγονός (event για τους νεο-ελληναράδες...) "running with the goats" περιλαμβάνει και ποδηλατικό αγώνα.
Με την ευκαιρία αυτής της ανάρτησης να χαιρετίσω αυτό το γεγονός να συγχαρώ τους διοργανωτές κατά πρώτον και να ευχηθώ να γίνει θεσμός για το νησί μας και να μακροημερεύσει και κάθε χρόνο να έχει και μεγαλύτερη συμμετοχή. Στους δε συμμετέχοντες τους σφίγγω έναν έναν νοητά το χέρι, τους ευχαριστώ που αγκάλιασαν τον <<θεσμό>> και ήρθαν στο νησί μας ειδικά για αυτόν και τους συγχαίρω όλους για την συμμετοχή και λίγο παραπάνω όσους τερμάτησαν.
Τέτοια γεγονότα και τέτοιους επισκέπτες τους θέλουμε, άλλους δεν θέλουμε. Τώρα ποιους καταλάβατε, ο Θεός και η ψυχή σας... Γιατί οι κακοί επισκέπτες είναι και οι παράνομοι ελεύθεροι κατασκηνωτές και κάποια άαλλα... γκρουπ που έτυχε να συμπέσουν αυτές τις μέρες στο νησί μαζί με αυτούς που έτρεξαν μαζί με τα κατσίκια είτε με τα πόδια είτε με τα ποδήλατα.....