26 Ιουλίου, 2018

ΕΕΤΤ: Τέλος του ΄18, αν όλα πάνε καλά, η σύνδεση των καμπινών VDSL

Σχετική εικόναΣε συνέχεια του άρθρου μου με τίτλο Επικοινωνία με COSMOTE: Οι εργασίες αναβάθμισης ολοκληρώθηκαν, αναμένουμε την ηλεκτροδότηση... στις 16/5, όπου ανέφερα την ηλ. επιστολή που είχα αποστείλει προηγουμένως στην ΕΕΤΤ με κοινοποίηση στον Συνήγορο του Καταναλωτή και στην COSMOTE και την σχετική απάντηση της τελευταίας, σήμερα, μετά από 2,5 περίπου μήνες, πήρε απάντηση από την ΕΕΤΤ και σας την παραθέτω και τα συμπεράσματα δικά σας: 


Μαρούσι,   26/07/2018
Αριθμ. Πρωτ.   22313   


Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών
Τμήμα Ρύθμισης Τηλεπικοινωνιακών θεμάτων
Πληροφορίες:
Στράτος Φραγκουλόπουλος,                        
Τηλέφωνο    :
210-6151083                                                         
E-mail         :
sfragoulοpoulos@eett.gr                  
ΠΡΟΣ:

κ. Ειρηναίο Παπαντίδη
ΘΕΜΑ :
Απάντηση σε ερώτημά σας


Σχετ.
  1. Το ηλεκτρονικό μήνυμά σας με αρ. πρωτ. ΕΕΤΤ 14010/11.05.2018
  2. H με αριθ. πρωτ. ΕΕΤΤ 19436/28.06.3018 επιστολή της COSMOTE A.E.


Ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας εισαγωγής της τεχνολογίας VDSL – Vectoring στο δίκτυο πρόσβασης,  έχει αναλάβει την αναβάθμιση 10 υπαίθριων καμπινών του Αστικού Κέντρου Σαμοθράκης (κωδικός Α/Κ 1794), στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Σύμφωνα με το αρχικά εγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο του ΟΤΕ, η αναβάθμιση των εν λόγω καμπινών ήταν προγραμματισμένη να γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2018.
Σε συνέχεια του ερωτήματός σας και σχετικής επιστολής που απέστειλε στον ΟΤΕ, η ΕΕΤΤ ενημερώθηκε (η απάντηση του ΟΤΕ επισυνάπτεται) ότι η νέα εκτιμώμενη ημερομηνία ενεργοποίησης των υπαίθριων καμπινών της Σαμοθράκης είναι εντός του τέταρτου τριμήνου του 2018.
Σημειώνεται ότι οι πάροχοι που υλοποιούν δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς στο πλαίσιο της εισαγωγής της τεχνολογίας VDSL Vectoring στο δίκτυο πρόσβασης οφείλουν να ενημερώνουν την ΕΕΤΤ για κάθε αλλαγή στο πλάνο υλοποιήσεών τους. Σύμφωνα επίσης με τη διαδικασία, απόκλιση μέχρι 10% από το πλάνο υλοποίησης κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσής του (στην προκειμένη περίπτωση τον Σεπτέμβριο του 2019) θεωρείται αποδεκτή.
Στο ως άνω πλαίσιο, ο ΟΤΕ έχει υποβάλει σχετικό αίτημα στην ΕΕΤΤ για τη συγκεκριμένη αλλαγή στο πλάνο του,  (αριθ. πρωτ. ΕΕΤΤ 19228/27.06.2018), το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται υπό εξέταση.
Στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΤ αναρτάται κάθε αλλαγή πλάνου η οποία εγκρίνεται από την ΕΕΤΤ κατόπιν αιτιολογημένου αιτήματος των παρόχων (https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Telecoms/VDSLvectoring/). Επίσης, στην περιοχή Στοιχεία Αναθέσεων (https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Telecoms/VDSLvectoring/assignments/) μπορείτε να βρείτε ενημερωμένα αρχεία με τα στοιχεία υλοποίησης των επιχειρηματικών σχεδίων των παρόχων τα οποία ενσωματώνουν όλες τις εγκεκριμένες αλλαγές από την ΕΕΤΤ.
Μπορείτε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα της ΕΕΤΤ για να ενημερώνεστε για τυχόν καθυστερήσεις/αλλαγές στα έργα των παρόχων.
Για πληρέστερη πληροφόρησή σας επισυνάπτεται η απάντηση του OTE στο ερώτημα της ΕΕΤΤ.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Τσαγκούλης
Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών
Συνημμένα: σελίδα μία (1)

Το επισυναπτόμενο αρχείο δεν το παραθέτω διότι όσα αναφέρει αναγράφονται και στην απάντηση της ΕΕΤΤ.