27 Ιουλίου, 2018

Θετικά βλέπουν οι κάτοικοι της Καμαριώτισσας το ενδεχόμενο της πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού - Σχόλιο: ήταν χρόνιο αίτημα του ΣΥΕΠΑ

Θετικά βλέπουν οι κάτοικοι της Καμαριώτισσας το ενδεχόμενο της πεζοδρόμησης της παραλιακής οδούΜε θετική ματιά βλέπουν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης την προοπτική της πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού της Καμαριώτισσας, για κάποιες βραδινές ώρες. Το ενδεχόμενο εξετάζεται από κοινού από τη δημοτική αρχή και τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, με στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου του οικισμού, από τα διερχόμενα οχήματα.


ΔΈΛΤΑ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ


Όταν ήμουν γραμματέας στον ΣΥΕΠΣΑ αυτό το θέμα ήταν χρόνιο αίτημα προς 2 δημοτικές αρχές. Το θέταμε κάθε χρόνο, μία φορά συνοδευόμενο από τις υπογραφές όλων των επαγγελματιών σχεδόν μαζί με χειρόγραφο σχεδιάγραμμα της Καμαριώτισσας από τον πρόεδρο Γιάννη Γλήνια. Η απάντηση πάντα ήταν: Δεν γίνεται.
Μακάρι να υλοποιηθεί τώρα, κάλιο αργά παρά ποτέ. Μήπως και πάρει λίγο μπροστά η έρμη η Καμαριώτισσα που τουριστικά ειδικά τις βραδινές ώρες θυμίζει κρανίου τόπο. Βέβαια μαζί με αυτό θα χρειαστούν κάποιες παρεμβάσεις για να δοθεί αυτή η ανάσα. Αλλά ας ξεκινήσει πιλοτικά έστω η πεζοδρόμηση μαζί μία λύση για πάρκινγκ, να το δούμε στην πράξη, αν και πως θα λειτουργήσει και στο μέλλον ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες βελτιωτικές παρεμβάσεις.
Πριν καν το blog μου κλείσει μήνα που βρίσκονταν στον ιντερνετικό αέρα, στις 8/8/14 είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο Η Καμαριώτισσα κατάντησε όπως η εξώπορτα στο σπίτι, αυτό το άρθρο (με μεγάλη αναγνωσιμότητα τότε) περιελάμβανε μέσα την πεζοδρόμηση ως μία από τις παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της Καμαριώτισσας.