18 Ιουλίου, 2018

«Αύριο θα μπει τέλος στις συκοφαντίες» - Ανοιχτός απολογισμός εφ’ όλης της ύλης από το Δήμαρχο Σαμοθράκης


DSCN1794

«Έχει φτάσει πια η ώρα για αποκατάσταση της αλήθειας, πρέπει να τελειώνουμε με τα ψέμματα», δηλώνει στο e-evros ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, μία ημέρα πριν τον δημόσιο απολογισμό του ενώπιον των πολιτών.
Η Δημοτική Αρχή έχει συγκαλέσει ανοιχτή συγκέντρωση την Πέμπτη 19 Ιουλίου στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο για όλα τα εκκρεμή θέματα που αφορούν το νησί.

Στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας αφενός η ενημέρωση των δημοτών,στους οποίους ο Θανάσης Βίτσας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση να δώσουν το παρόν, να υποβάλλουν τα ερωτήματα, και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους.
Αφετέρου, να δοθεί ένα τέλος στην παραφιλολογία, που σύμφωνα με το Δήμαρχο εκκινεί από το νησί, αλλά καταλήγει σε πολιτικές σκοπιμότητες.«Τα ψέμματα που διαδίδονται έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Είναι συκοφαντίες και διαστρεβλώσεις που δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα.»
Στην ερώτηση με ποια αφορμή διοργανώνεται η εν λόγω ενημερωτική συγκέντρωση ο Επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής απάντησε πως «οφείλω να κάνω απολογισμό και να ενημερώσω τους πολίτες».
Είναι φυσικά γνωστό ότι το νησί του Έβρου ταλανίζεται από σειρά ζητημάτων, η επίλυση των οποίων συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Σε αυτό το πλαίσιο, πρόκειται να τεθούν επί τάπητος το ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων, η οικονομική κατάσταση του Δήμου, τα υπό εξέλιξη έργα, οι υπό εκπόνηση μελέτες για την υλοποίηση μελλοντικών παρεμβάσεων, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου και η αποκατάσταση της λειτουργίας του κέντρου υγείας.   
Μαρίνα Κριτού