16 Σεπτεμβρίου, 2020

Η καπνιά από την φωτιά της Αλεξανδρούπολης, έχει φτάσει στην Καμαριώτισσα - Υψηλός ο κίνδυνος σήμερα

Από τα ξημερώματα μία μυρωδιά καπνού έχει σκεπάσει την Καμαριώτισσα. Αυτή η καπνιά πρέπει να είναι από την μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από την Νίψα της Αλεξανδρούπολης και έχει φτάσει πολύ κοντά στην πόλη.

Η φωτιά καίει από χθες και η ισχυρή ένταση των ανέμων που πνέει τόσο στην περιοχή, όπως και στην Σαμοθράκη, δεν έχουν επιτρέψει στις πυροσβεστικές δυνάμεις να την σβήσουν. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το evros24.gr.

Πριν μερικά χρόνια είχαν μεταφερθεί και σωματίδια στάχτης στο νησί.

Ας ελπίσουμε ότι θα κοπάσουν οι άνεμοι για να γίνει η κατάσβεση της πυρκαγιάς και να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα καταρχήν και περιουσίες κατόπιν.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή ειδικά όταν οι άνεμοι είναι δυνατοί.

Για σήμερα Τετάρτη 16/9 σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τόσο για τον Νότιο Έβρο όπως και για την Σαμοθράκη.


Η φωτιά στην περιοχή της Νίψας συνέχισε να καίει όλη μέρα, αργά το απόγευμα (19:40) σε μία βόλτα στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, είδα μία παράξενη συνεχόμενη γραμμή που δεν έμοιαζε να αποτελούνταν από σύννεφα αλλά από τον καπνό της φωτιάς... Δείτε το στο παρακάτω βίντεο: