01 Νοεμβρίου, 2020

Το εγκαταλελειμμένο και ερειπωμένο κτίσμα στην Καμαριώτισσα - Μη θρηνήσουμε θύματα σαν την Σάμο...

Ο σεισμός και ο άδικος χαμός δύο νέων παιδιών στην Σάμο, τα οποία καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο που έπεσε από ένα ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο σπίτι, άνοιξε ένα μεγάλο θέμα. Μιας και πολλά χωριά αλλά και πόλεις στην Ελλάδα έχουν τέτοια κτίσματα τα οποία ανά πάσα στιγμή, χωρίς αλλά πολύ περισσότερο με σεισμό, μπορούν να κάνουν την ίδια ζημιά με αυτό της Σάμου. 

Ένα τέτοιο κτίσμα υπάρχει και στην Καμαριώτισσα, είναι αυτό των φωτογραφιών που ακολουθούν και βρίσκεται σε ένα σημείο που περνούν πολλά παιδιά και όχι μόνο, όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι στο στενάκι μεταξύ του φαρμακείου Τσίπου και του ανθοπωλείου. 

Εκτός του ότι κατά καιρούς έχουν πέσει κομμάτια (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες), ο χώρος είναι μία μόνιμη εστία μόλυνσης από σκουπίδια και άλλα... Σε ένα κεντρικό σημείο του νησιού που μόνο τιμή δεν περιποιεί για τον τουρισμό...



Σε συνομιλία του Πρωθυπουργού με τον τραγικό αλλά γενναίο πατέρα του αγοριού που σκοτώθηκε από το ερείπιο της Σάμου, όπου ο πατέρας βρήκε το κουράγιο να ζητήσει από τον κύριο Μητσοτάκη να μεριμνήσει ώστε να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί από παρόμοια κτίσματα, εκείνος του υποσχέθηκε πως το θέμα μπορεί να μπει σε κάποια  χρηματοδοτικά εργαλεία του προγράμματος "ΑΝΤΏΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ", ώστε οι Δήμοι να μπορέσουν να κάνουν τις ανάλογες εργασίες (συντήρηση, κατεδάφιση κλπ) στα ερειπωμένα και εγκαταλελειμμένα κτίσματα. 

Αν λοιπόν υπάρξει τέτοια χρηματοδότηση καλό θα ήταν ο Δήμος Σαμοθράκης να έχει τον νου του για το συγκεκριμένο κτίσμα, αλλά και άλλα αν υπάρχουν, για να μην θρηνήσει κάποια στιγμή και η Σαμοθράκη θύματα...