02 Νοεμβρίου, 2020

Δυο νέα παιδιά διαμαρτυρήθηκαν στο Λούβρο για τη Νίκη της Σαμοθράκης - Σχόλιο

Στις 29 Οκτωβρίου στο Παρίσι δύο φίλοι, ο Μιγκελ από την Ισπανία και η Λου από την Γαλλία επισκέφθηκαν το μουσείο του Λούβρου και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για την Νίκη της Σαμοθράκης. 

Συγκεκριμένα αφού έβγαλαν αυτή την φωτογραφία, η ασφάλεια του μουσείου τους έκανε παρατήρηση μέχρι που τους ζήτησαν να φύγουν.

Εκείνοι όχι μόνο δεν έφυγαν αλλά άφησαν τα χαρτιά τους μπροστά στο άγαλμα.

Η ασφάλεια του μουσείου τους ζητούσε να πάρουν τα χαρτιά και να φύγουν ακόμα πιο έντονα. 

Το σκηνικό συνεχίστηκε με τα παιδιά να αρνούνται να βγάλουν τα χαρτιά και ο Μιγκελ να φωνάζει πως αυτό είναι κλοπή κανονική, και πως πρέπει να γυρίσει πίσω το άγαλμα. Εκεί άναψαν λίγο τα αίματα αλλά μετά από λίγο τα παιδιά αποχώρησαν. 

Υ. Γ: Αγαπούν και οι δύο πολύ το νησί της Σαμοθράκης και το επισκέφτονται κάθε χρόνο για μερικούς μήνες.

parallaximag.gr


 Μπράβο στους 2 νέους. Αυτό θα έπρεπε να κάνει κάθε Έλληνας που επισκέπτεται τόσο την Νίκη της Σαμοθράκης όσο και την Αφροδίτη της Μήλου στο μουσείο του Λούβρου καθώς και τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αγγλία και οτιδήποτε κλεμμένο ελληνικό...

Εμείς οι Σαμοθρακίτες τι κάνουμε για το άγαλμα της Πατρίδας μας, όχι μόνο δεν διεκδικούμε το γνήσιο, ή έστω μικρό μέρος των εσόδων της αίθουσας του από το Λούβρο, αλλά ούτε καν το πιστό αντίγραφο που φτιάχτηκε για το νησί με εντολή του αείμνηστου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη...

Λίγο παλιό αλλά δυστυχώς ακόμη επίκαιρο