21 Μαΐου, 2022

Ορκωμοσία Παιδαγωγικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη - Ευχές για τους νέους δασκάλους από την Σαμοθράκη

Η αποφοίτηση του Παιδαγωγικού τμήματος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης  πραγματοποιήθηκε στο οικοπάρκο Αλτιναλμάζη ύστερα από δύο χρόνια καθώς τα μέτρα κατά τις διασποράς του κορονοϊού απέτρεπαν τις συναθροίσεις. Τα χαμόγελα ευτυχίας και ικανοποίησης από τους τελειόφοιτους έδωσαν μία νότα αισιοδοξίας  στο αμφιθέατρο σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας  στα συγγενικά τους πρόσωπα.


 Μέσα στους νέους δασκάλους που ορκίστηκαν, ήταν και κάποια δικά μας παιδιά, κάποια παιδιά της Σαμοθράκης. Με καμάρι και περηφάνια τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία και εις ανώτερα, κάθε επόμενο όνειρο τους να γίνει και αυτό πραγματικότητα.  
Οι οικείοι τους να τους χαίρονται και να τους καμαρώνουν και να ξέρουν ότι οι κόποι και οι θυσίες τους έπιασαν τόπο !!!
Εύχομαι και αυτή η φουρνιά των δασκάλων να διδάξει στις επόμενες γενιές την πραγματική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ: ιστορία, θρησκευτικά, γλώσσα, ιδεώδη, αξίες και ιδανικά μακριά από τις επιταγές της επάρατης παγκοσμιοποίησης και της ΝΤΠ.
Έχει ιδιαίτερη αξία το πτυχίο τους αυτό γιατί όπως ειπώθηκε και στην εκδήλωση, η μισή και παραπάνω διάρκεια φοίτησης τους έγινε μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού με πρωτόγνωρες συνθήκες διδασκαλίας...