30 Οκτωβρίου, 2023

Τέλος Νοεμβρίου 150 εκατ. βιολογικών, στα 650 εκατ. η εξόφληση Δεκεμβρίου με βάση την ατζέντα ΟΠΕΚΕΠΕ

Με εκκρεμότητες από τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα έτους 2022 αναμένεται ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν την προκαταβολή του τσεκ της περασμένης Παρασκευής 27 Οκτωβρίου, ενώ στο χρονοδιάγραμμα του Οργανισμού Πληρωμών αναφέρεται πως τα προγράμματα του 2023 θα πληρωθούν τέλη Νοεμβρίου.

Η εξόφληση των αγροπεριβαλλοντικών αφορά σε ένα ποσό της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.

Η προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων έτους 2023 που θα γίνει τέλος Νοεμβρίου αφορά περίπου 180 εκατ. ευρώ, ενώ πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα γίνει η εξόφλοιση της Βασικής Ενίσχυσης, μαζί με την πληρωμή της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης και της Εξισωτικής Αποζημίωσης, ύψους περίπου 650 εκ ευρώ. Συνολικά οι πληρωμές αυτές θα αγγίξουν τα 850 εκατ. ευρώ.


Σημειώνεται επίσης ότι για όσους παραγωγούς υπάρχουν εκκρεμότητες από την προκαταβολή βασικής ενίσχυσης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανακοινώσει την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023  διευκρινιστικές οδηγίες.
Υπενθυμίζεται πως το συνολικό ποσό της προκαταβολής του τσεκ που πιστώθηκε την περασμένη Παρασκευή, μετά την ενσωμάτωση των ευρημάτων ελέγχου, των μεταβιβάσεων, του συμψηφισμού αχρεωστήτως καταβληθέντων ή άλλων δεσμεύσεων διαμορφώθηκε για τους 538.768  Δικαιούχους σε 488.38 εκατ. ευρώ.

agronews.gr