22 Οκτωβρίου, 2023

Ορθά Κοφτά με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού “Νίκη Σαμοθράκης” - Πότε θα λειτουργήσει το ελαιοτριβείο

Σήμερα Κυριακή 22 Οκτωβρίου η εκπομπή "Ορθά Κοφτά" περιστράφηκε γύρω από την ελαιοκομία, την επερχόμενη περίοδο της συγκομιδής η οποία θα είναι πολύ φτωχή. Μαζί με εμένα και τον επίτιμο καλεσμένο Φώτη Φωτεινό, στο στούντιο ήταν ο πρόεδρος του Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού "Νίκη Σαμοθράκης" κύριος Σωτήρη Κούδα και ο αντιπρόεδρος και ελαιοπαραγωγός κύριος Γιώργος Τσαούσης.

Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, τόσο για την φετινή παραγωγή ελιάς - ελαιολάδου, τους λόγους ακαρπίας, το μέλλον της ελαιοκομίας στην Σαμοθράκη και τα σχέδια του Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού για τυποποίηση προίόντων.

Όπως μας ενημέρωσε ο κύριος Κούδας, από το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει η λειτουργία του ελαιοτριβείου, το οποίο προβλέπεται φέτος να είναι ανοικτό από Σάββατο έως Τρίτη και για 4 εβδομάδες, αλλά πιο συγκεκριμένα το ωράριο και τα τηλέφωνα για ραντεβού θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Ακούστε την εκπομπή από το samothrakiradio.gr: