21 Οκτωβρίου, 2023

30 Οκτωβρίου έρχεται το γνωστό μας ΑΡΤΕΜΙΣ για να αντικαταστήσει το ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ - Έχει καθυστερήσει η προκήρυξη των επιδοτούμενων γραμμών για την νέα δρομολογιακή χρονιά

Φέτος όλο το καλοκαίρι το γνωστό μας πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ δεν έκανε δρομολόγια, έκανε επισκευές, δεξαμενισμούς κλπ. Φημολογείται μάλιστα πως άλλαξε και εταιρεία. 

Κάποια στιγμή ως λογικό επακόλουθο άρχισε μία ονοματολογία στην Σαμοθράκη για το ποιο πλοίο θα αντικαταστήσει φέτος το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ, γιατί στα 4 χρόνια παρουσίας του στην γραμμή έχουμε μάθει ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία σέβεται τα πλοία της, τους επιβάτες της και τα πληρώματα της και βγάζει τα 2 πλοία της εκτός δράσης για την καθιερωμένη συντήρηση τους. Οπότε φεύγοντας το Κοραής, πρώτα για την δική του συντήρηση και έπειτα για να αντικαταστήσει το έτερο πλοίο της εταιρείας, ερχόταν το  Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ. Με το οποίο ναι μεν η Σαμοθράκη είχε σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη συνεχής και απρόσκοπτη, με ένα καλιτάξιδο και συντηρημένο μεν πλοίο, αλλά υποβάθμιζε την γραμμή λόγω της παλαιότητας του, της κατασκευής του και της χαμηλής ταχύτητας του.
Αρχικά λοιπόν ακούστηκε το  Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ, ένα επίσης παλιό πλοίο, αλλά όλοι ευελπιστούσαμε πως θα ήταν πιο άνετο - βολικό (ειδικά για τους ηλικιωμένους, τα άτομα με κινητικά προβλήματα και τις μητέρες με μωρά) και πιο γρήγορο από το  Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ. Μετά ακούστηκε το  Ε/Γ-Ο/Γ ΆΡΤΕΜΙΣ... Για αυτό μπορούμε να είμαστε πιο σίγουροι ότι είναι πιο νέο πλοίο και με περισσότερες ανέσεις. Είναι ένα από τα πλοία που πέρασαν από την Σαμοθράκη μετά τις μαύρες μέρες του Αυγούστου του 2019 και λίγο πριν έρθει το  Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ (26/88/9).
Τελικά σήμερα το τελευταίο ο όνομα επιβεβαιώθηκε και επίσημα στην εκπομπή "Χωρίς Κανόνες" από τον Φώτη Φωτεινό ο οποίος είχε επικοινωνία με στέλεχος της εταιρείας και επιβεβαίωσε πως 30 Οκτωβρίου έρχεται το Ε/Γ-Ο/Γ ΆΡΤΕΜΙΣ για να αντικαταστήσει το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ.
Το σημαντικό είναι ότι η συγκοινωνία του νησιού μας δεν είναι αβέβαιη...
Για φέτος έχει καθυστερήσει και η προκήρυξη των άγονων - επιδοτούμενων γραμμών για την νέα δρομολογιακή χρονιά η οποία ξεκινάει από 1 Νοεμβρίου κάθε έτους και τελειώνει 31 Οκτωβρίου του επόμενου. Ελπίζω σύντομα να δημοσιευτεί η προκήρυξη και να περιέχει ευχάριστες αλλαγές για το νησί μας.....