29 Ιανουαρίου, 2024

"Απάντηση" από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το ΥΝΑΝΠ σε σχετικό ερώτημα του blog για το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος για την νέα αποχώρηση του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος από την Σαμοθράκη για μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο από τον πρώην Δήμαρχο κύριο Νίκο Γαλατούμο με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook καθώς και από τον Δήμαρχο Σαμοθρακης κύριο Αθανάσιο Βίτσα την ίδια μέρα (Παρασκευή 19 Ιανουαρίου) κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο δελτίο ειδήσεων τοπικού τηλεοπτικού σταθμού της Αλεξανδρούπολης, έγινε προσπάθεια την επόμενη και μεθεπόμενη μέρα, από το Samothraki Web Radio να λάβουμε επίσημη απάντηση από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Ιωάννη Παππά. Πράγμα που δεν κατέστη δυνατόν γιατί όταν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί του, δήλωσε πως αρμόδιο είναι το Λιμενικό Σώμα.
Το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιανουαρίου συνέταξα το παρακάτω κείμενο και το έστειλα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, στο Λιμενικό Τμήμα Σαμοθρακης, στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στους 4 βουλευτές Έβρου, σε πολιτευτές και κόμματα, πρώην και νυν Δήμαρχο Σαμοθρακης.
Ακολουθεί το κείμενο που έστειλα:
Απόγευμα Παρασκευής ο πρώην Δήμαρχος Σαμοθράκης και πλέον αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθρακης κύριος Νίκος Γαλατούμος δημοσίευσε μια ανάρτηση για νέα επικείμενη αναχώρηση του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Τμήματος Σαμοθρακης από το λιμάνι της Καμαριώτισσας.
Το ίδιο βράδυ ο νέος Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Αθανάσιος Βίτσας βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τοπικού τηλεοπτικού σταθμού της Αλεξανδρούπολης και ρωτήθηκε για την ανάρτηση και είπε πως ο ίδιος επικοινώνησε με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης, ο οποίος του είπε πως μέχρι την στιγμή που συνομίλησαν πως δεν υπήρχε τέτοια ενημέρωση. Προσπαθήσαμε από το Samothraki Web Radio να επικοινωνήσουμε το Σαββατοκύριακο με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μήπως μας έδινε κάποιες απαντήσεις, λόγω ανειλειμενων υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατόν.
Ο κόσμος της Σαμοθράκης είναι ανάστατος. Νιώθουμε σιγουριά όταν μέσα στο λιμάνι υπάρχει η "καταδίωξη". Υπάρχει εδώ και 2 χρόνια το πλωτό ασθενοφόρο, το οποίο όμως ταξιδεύει μέχρι 4 ή το πολύ 5 μποφόρ για να πραγματοποιήσει δισκομιδές.
Τι συμβαίνει αλήθεια; Απαιτούμε ως ακρίτες με τις ίδιες φορολογικές υποχρεώσεις και ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς καμία ελάφρυνση, να νιώθουμε την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά με τους υπόλοιπους Έλληνες, γιατί πέραν όλων των άλλων νιώθουμε την ανάσα του κακού γείτονα που μας έχει στην "Γαλάζια Πατρίδα"... Απαιτούμε όπως δικαιούμαστε μία απάντηση από κάποιον επίσημο...

Μέχρι σήμερα δεν είχα λάβει καμία απάντηση. Σήμερα ήρθε απάντηση μέσω του γραφείου επικοινωνίας και ενημέρωσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από τον Εκπρόςωπο Τύπου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΣ. Πλωτάρχη Λ.Σ. Αλεξίου Νικόλαο, την οποία και παραθέτω:

Τους ευχαριστώ, μεν, που μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν για να ενημερώσω και εσάς τους αναγνώστες του blog και κατοίκους τούτης της ακριτικής, παραμελημένης μικρής γωνιάς της Πατρίδας μας. Αλλά αλήθεια είναι πως επί της ουσίας απάντηση δεν δίδεται ούτε μέσω αυτού του εγγράφου και ενώ το σκάφος έχει αναχωρήσει ήδη από την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου...