03 Ιουνίου, 2024

Νεκρός 43χρονος ψαροντουφεκάς στη Σαμοθράκη ενώ ψάρευε, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας - Επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ - Η κηδεία

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 43χρονου άνδρα
 στη Σαμοθράκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κάτω από τραγικές συνθήκες σήμερα περί τις 18:00. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, στο Ακρωτήρι Καμαριώτισσας, όταν ένα σκάφος πέρασε από επάνω του ενώ έκανε ψαροντούφεκο. 
Ο άτυχος άνδρας, κάτοικος του νησιού, ασχολείτο με την αγαπημένη του δραστηριότητα, το ψαροντούφεκο, όταν συνέβη το μοιραίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, όταν ένα σκάφος, χωρίς να αντιληφθεί την παρουσία του δύτη, πέρασε από πάνω του.
Το σκάφος ανήκει σε Βούλγαρους.
Η σορός του νεαρού άνδρα μεταφέρθηκε στο λιμάνι από σκάφος του Λιμενικού, προκαλώντας θλίψη και συγκλονισμό στην τοπική κοινωνία της Σαμοθράκης. Οι τοπικές αρχές ερευνούν το συμβάν για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.
Υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας από το σκάφος καθώς ο δύτης είχε τη σημαδούρα του.
Ο θάνατος του νεαρού άνδρα έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη στους οικείους και τους φίλους του. Είναι μια τραγική υπενθύμιση του πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια στη θάλασσα και της ανάγκης για αυστηρότερη τήρηση των κανονισμών από όλους τους εμπλεκόμενους στις θαλάσσιες δραστηριότητες.

Ι. Β.: Τι να πούμε..., τα λόγια δεν βγαίνουν, ο πόνος είναι βουβός, μία περίεργη σιωπή απλώθηκε στο νησί, έτσι ξαφνικά... Όλοι θέλαμε να ήταν ψέμα στο πρώτο άκουσμα... Δυστυχώς είναι αλήθεια... Όλοι λένε πως ο άτυχος Μάκης τηρούσε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας, είχε σημαδούρα, αλλά προφανώς το σκάφος από την άλλη δεν τηρούσε ούτε την προβλεπόμενη απόσταση από την ακτή, ούτε είδε λόγω ταχύτητας την σημαδούρα...
Ο πόνος και ο θρήνος της μάνας κυρίως και των λοιπών συγγενών είναι ανείπωτος...
Τι συλλυπητήρια και τι κουράγιο να πεις σε ευχηθεί κανείς στους ανθρώπους αυτούς...;;; Ας ευχηθούμε τουλάχιστον καλό Παράδεισο στον Χρυσόστομο Σαράντο...

Επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ
Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σαμοθράκης για τον τραυματισμό ενός ατόμου από ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Ανδρέα Σαμοθράκης.
Αμέσως στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τον 45χρονο υποβρύχιο αλιέα χωρίς τις αισθήσεις του και τον μετέφερε στο λιμάνι της Σαμοθράκης. Στη συνέχεια ο 45χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Σαμοθράκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Το Τ/Χ σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σαμοθράκης συνοδεία του Π.Λ.Σ. και οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες, ηλικίας 57 και 56 ετών, συνελήφθησαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής για παράβαση της παρ. 1 του άρθρου 302 του Π.Κ. (Ανθρωποκτονία από αμέλεια). Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

5 Ιουνίου - Η κηδεία 
Σήμερα γύρω στις 10:00 με το δρομολόγιο του ΑΔΑΜΆΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ θα αφίχθη η σορός του άτυχου Μάκη στην Σαμοθράκη, θα οδηγηθεί στην εκκλησία του Λακκώματος, όπου θα τελεστεί στις 12:00 η εξόδιος ακολουθία και εν συνεχεία η ταφή του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.