14 Ιουνίου, 2024

Ο συντοπίτης μας Βιολόγος - Ιχθυολόγος Δρ Μάνος Κουτράκης στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά"

Με αφορμή το χθεσινό άρθρο "Kαταγραφή της αφθονίας των θαλάσσιων αλιευμάτων στην Ελλάδα και την ΕΕ" και την παρουσία του ερευνητικού σκάφους αυτές τις ημέρες στην Σαμοθράκη επικοινώνησα με τον συντοπίτη μας Βιολόγου - Ιχθυολόγου του ΙΝΑΛΕ Δρ Μάνο Κουτράκη και τον προσκάλεσα την Κυριακή στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά" να κάνουμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ο Δρ Μάνος Κουτράκης, Βιολόγος – Ιχθυολόγος, είναι μέλος του ερευντητικού προσωπικού του ΙΝΑΛΕ από το 1996. Από το 2011 είναι Διευθυντής Ερευνών (Α΄ βαθμίδας) και από το 2017 Επιστημονικά Υπεύθυνος του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ), ενώ από το 2019 μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής «Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας» (Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης). Τα τελευταία 35 χρόνια ασχολείται με θέματα που αφορούν την βιοποικιλότητα της ιχθυοπανίδας, τη βιολογία ευρύαλων ειδών και την αλιευτική βιολογία, την αλληλεπίδραση κητωδών με την αλιεία, τα δεκάποδα εσωτερικών υδάτων, την οικο-υδρολογία και τη διαχείριση λιμνοθαλασσών καθώς και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών.

Στοιχεία από inale.gr

Η εκπομπή "Ορθά Κοφτά" μεταδίδεται κάθε Κυριακή 11:00 - 12:00 στο Samothraki Web Radio και μπορείτε να την ακούτε ζωντανά στο e-radio.gr, καθώς και στην σελίδα του σταθμού: samothrakiradio.grαπ' όπου αργότερα μπορείτε να την ακούτε ηχογραφημένη, όπως και στο παρόν blog.