14 Ιουνίου, 2024

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ EUROBANK

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ EUROBANK
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Τόλιου ενημερώνει:
Η τράπεζα Eurobank έχει αναλάβει πρωτοβουλία σχετικά με το δημογραφικό και έχει αποφασίσει να στηρίξει ζευγάρια που θα ήθελαν περισσότερα παιδιά κάτω από κατάλληλες συνθήκες. Η Eurobank κινήθηκε προς αυτήν την κατεύθυνση διότι πιστεύει ότι και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση του δημογραφικού π.χ. παρέχοντας κίνητρα σε αυτά τα ζευγάρια. Στο πλαίσιο αυτό και προσπαθώντας να στηρίξει κυρίως τις οικογένειες σε ακριτικές περιοχές, ανακοίνωσε στεγαστικό δάνειο για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ένα προϊόν με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους για τις περιοχές της Ανατολικής ακριτικής Ελλάδας. Οι όροι είναι οι εξής:
Σταθερό επιτόκιο 1% για όλη την διάρκεια του δανείου, έως 40 έτη. Σημειώνεται, ότι το επιτόκιο 1% είναι σημαντικά χαμηλότερο από το τρέχον επιτόκιο της στεγαστικής πίστης.
Χρηματοδότηση έως το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου για δανειολήπτες που δεν έχουν ήδη λάβει στεγαστικό δάνειο για αγορά, ανέγερση, επισκευή/ανακαίνιση Α΄ κύριας κατοικίας, σε οικογένειες που έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά, μόνιμους κατοίκους στις 10 περιφερειακές ενότητες του προγράμματος για το δημογραφικό και συγκεκριμένα του Έβρου, της Λήμνου, της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Ικαρίας, της Καλύμνου, της Κω, της Καρπάθου και της Ρόδου έως και το Καστελλόριζο.
Με τον τρόπο αυτό η τράπεζα ελπίζει να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους, με μηνιαία δόση μικρότερη των 300€ (ανά 100.000€ δανείου), σταθερή για όλη την διάρκεια, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην δημιουργία ενός κλίματος αισιοδοξίας που θα ενθαρρύνει ακόμα περισσότερα ζευγάρια να πάρουν αυτή την τόσο σημαντική απόφαση.