30 Ιουνίου, 2024

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες - Friendship Regatta 2024: Στην Σαμοθράκη 1-2/7 και η απονομή επάθλων στην Καμαριώτισσα

Στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά" η αντιδήμαρχος Τουρισμού μας έδωσε και μία είδηση, που εμείς δεν γνωρίζαμε και η αλήθεια είναι πως και στο διαδίκτυο ήταν καλά κρυμμένη μιας και χρειάστηκε να ψάξω αρκετή ώρα και τελικά να την βρω...

Πρόκειται λοιπόν για έναν αγώνα ιστιοπλοϊκό, την “Friendship Regatta 2024”. Βρήκα κάποια στοιχεία στην σελίδα ΝΟΘΑΚ (facebook), όπου αναφέρονται τα εξής

Ο ΝΟΘΑΚ σε συνεργασία με τον Nautathletic Club of Alexandroupolis (Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης) ανακοινώνει την  διοργάνωση του διεθνή αγώνα ιστιοπλοΐας με την επωνυμία “Friendship Regatta 2024”. 

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής  Γραμματείας  Αθλητισμού  και διέπεται από τους κανόνες όπως αυτοί αναφέρονται στους Διεθνείς Κανονισμούς Ιστιοδρομιών της World Sailing 2021-2024 (R.R.S) 

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από 27/6 έως 02/7 και θα λάβει χώρα στην θαλάσσια περιοχή του Θρακικού πελάγους και του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πρόκειται να συμμετάσχουν 30 σκάφη από χώρες τις Ευρώπης.

Έχουν προγραμματιστεί  2 ιστιοδρομίες Ανοικτής Θάλασσας και τέσσερις 4 παράκτιες ιστιοδρομίες. 

Άλλη μία μεγάλη διοργάνωση σε διεθνές επίπεδο την οποία καλείται να φέρει εις πέρας ο ΝΟΘΑΚ και με τις ευχές όλων για καλές θάλασσες, αναμένουμε να απολαύσουμε ένα μοναδικό θέαμα.

Η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή 28/6 στις 12:00 στον λιμένα Φαναρίου Κομοτηνής.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων εδώ:https://friendshipregatta.com/.../2024/05/NOR_FR2024.pdf 

 

Το πρόγραμμα όπως μας είπε η αντιδήμαρχος περιλαμβάνει και την Σαμοθράκη, όπου όπως φαίνεται και παρακάτω στο πρόγραμμα αύριο Δευτέρα 1 Ιουλίου θα διεξαχθεί αγώνας ανοικτής θαλάσσης Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν 2 παράκτιες ιστιοδρομίες και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 19:00 στην Καμαριώτισσα θα γίνει μία τελετή απονομής επάθλων "Κύπελο Σαμοθράκης", πάλι σύμφωνα με την κυρία Σαλαμανή, τα έπαθλα θα απονείμει ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Αθανάσιος Βίτσας.

Καλό είναι αυτό, να γίνονται αγώνες, εκδηλώσεις κλπ, αλλά γιατί τόση μυστικοπάθεια και καμία επίσημη ανακοίνωση...;;; Αυτό έχει πολλούς αποδέκτες, από τους διοργανωτές, τον Δήμου, τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Οι 2 τελευταίοι, αν εμπλέκονται.