04 Ιουνίου, 2024

Επικοινωνία με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης για το θέμα της λειψυδρίας στις Μακρυλιές - Την Πέμπτη αναλυτική ενημέρωση στο SWR

Το Σάββατο 1 Ιουνίου ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Αθανάσιος Βίτσας εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωσηεπείγουσα ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους κατοίκους του οικισμού Μακρυλιές σε Γενική Συνέλευση με θέμα την απειλή λειψυδρίας.

Την επόμενη ημέρα στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά", την οποία έκανε ο Φώτης Φωτεινός, λόγω δικής μου απουσίας εκτός νησιού, ο Φώτης ζήτησε ενημέρωση από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ενημέρωσε τι ειπώθηκε στην συνέλευση.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε κάποια περαιτέρω ενημέρωση. Προσωπικά ήθελα μία ενημέρωση από τον Δήμαρχο. Επικοινώνησα μαζί του χθες το απόγευμα. Αμέσως μετά ενημερώθηκα για το τραγικό δυστύχημα με τον άτυχο ψαροντουφεκά, οπότε όλα τα υπόλοιπα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Ο κύριος Βίτσας με ενημέρωσε εν ολίγοις πως η πηγή που τροφοδοτεί τις Μακρυλιές με νερό στέρεψε, αυτό όπως μου είπε οφείλεται στο γεγονός ότι από τις εργασίες στο φράγμα της Λιμνοδεξαμενής Ξηροποτάμου "χτυπήθηκε η κεντρική φλέβα της πηγής" και αυτό ήταν η αιτία να στερέψει.

Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες, βρέθηκε προσωρινή λύση από γειτονική πηγή, η οποία όμως δεν μπορεί να είναι μόνιμη. Υπήρξε ενημέρωση χθες το μεσημέρι τόσο του Περιφερειάρχη κυρίου Χριστόδουλου Τοψίδη, όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κυρίου Ευάγγελου Πουλιλιού (ο οποίος χθες το πρωί στην εκπομπή του Δημήρη Κολιού στον Maximum 93,6 φάνηκε πως δεν είχε ακόμη ενημερωθεί).

Την Πέμπτη ο Δήμαρχος Σαμοθράκης θα κάνει μία πιο αναλυτική ενημέρωση για το θέμα μέσα από το Samothraki Web Radio και την εκπομπή "Σαμοθρακης Ενημέρωση" (10:30-11:30) με τον Νίκο Δεληγιάννη και εκτάκτως και εμένα.