05 Αυγούστου, 2024

Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σαμοθράκης "ΚΑΒΕΙΡΙΑ 2024" "ΜΕΡΕΣ ΜΥΘΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ" - Αθ. Βίτσας: Έπεσε η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Σαμοθράκη

Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σαμοθράκης "ΚΑΒΕΙΡΙΑ 2024"
"ΜΕΡΕΣ ΜΥΘΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ"
Εκδηλώσεις με τίτλο «ΜΕΡΕΣ ΜΥΘΩΝ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ» από την Action Art για όγδοη χρονιά υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαμοθράκης, σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Κοινότητας, με τη χορηγία του Ηotel Niki Beach, με τη συνεργασία και υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων και Επαγγελματιών Θέρμων και του συλλόγου "Βιώσιμη Σαμοθράκη / Sustainable Samothraki".
Ακόμα ένα ξεχωριστό απόγευμα στον Ιερό χώρο των Μεγάλων Θεών μας χάρισε η Ροδάνθη Δημητρέση (Action Art), παρέα με τη μουσική υπόκρουση της Έλσας Μουρατίδου (Stringless), αφηγούμενη μοναδικά στους ακροατές την ιστόρηση μύθων των Θεών της Σαμοθράκης, της Μεγάλης Μητέρας, του Μεγάλου Θεού Κάδμιλου, του Διόνυσου και του Πάνα..
Το κοινό έγινε κοινωνός μιας πολιτιστικής παράδοσης που μεταφέρεται από την αρχαιότητα χάρη σε εκείνους που μεταλαμπαδεύουν τη γνώση της τέχνης τους! Τους ευχαριστούμε!
Ευγνωμονώντας για την προσφορά στο νησί, οι παραστάσεις συνεχίζονται, σήμερα 5 Αυγούστου, με την παράσταση αφήγησης «ΘΡΥΛΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ & ΜΟΥΣΙΚΗ» στην πλατεία Παπά Γιώργη στη Χώρα, 21:00-22:30.
Μια βραδιά αφιερωμένη σε τραγούδια, παραμύθια, θρύλους, ιστορίες της Σαμοθράκης, της Μικράς Ασίας και της ευρύτερης περιοχής!

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 2024
2-4 Aυγούστου ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΡΜΩΝ Έπεσε χθες βράδυ η αυλαία του 3ου φεστιβάλ κινηματογράφου στη Σαμοθράκη στον χώρο του παλιού σχολείου στα Θέρμα. Το οργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία North Tree Productions με τη στήριξη του δήμου Σαμοθράκης. Στα Θέρμα, ο πολυχώρος δημιουργίας του σχολείου έσφιζε από ζωή. Ομάδες νέων σε διάφορα σημεία συμμετείχαν σε παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις, θεατρική κίνηση, ανάγνωση θεατρικών κειμένων συγχρόνως με τις προβολές ταινιών μικρού μήκους.
Αθανάσιος Βίτσας (facebook) →→→ Ζούμε Σαμοθράκη (facebook)