28 Σεπτεμβρίου, 2024

Αντί άρθρου: Η Αφρ. Λατονοπούλου μίλησε σωστά για την ανήλικη παραβατικότητα και για την αστυνομία

Σκεφτόμουνα από χθες να γράψω ένα άρθρο για την σχολική βία, την βαρβαρότητα των σημερινών παιδιών και τα αίτια. Δεν το έκανα. Παρακολούθησα το πρωί την συνέντευξη της ευρωβουλευτού και προέδρου της Φωνής Λογικής κυρίας Αφροδίτης Λατονοπούλου στην εκπομπή "Τώρα Μαζί" στο τηλεοπτικό κανάλι OPEN με τους Σπύρο Χαριτάτο και Χρύσα Φώσκολου για την έξαρση της ανήλικης παραβατικότητας στη χώρα μας αλλά και για όσα συμβαίνουν κατά καιρούς στις τάξεις της Αστυνομίας.
Ομολογώ ότι συμφωνώ στην συντριπτική πλειοψηφία όλων όσων είπε. Εκείνο που είναι δύσκολο και παρατραβηγμένο να εφαρμοστεί σήμερα είναι η επιστροφή της μπλε σχολικής ποδιάς. Ότι υπάρχει προκλητικό ντύσιμο από μικρές τάξεις, υπάρχει. Μπορούνε να μπούνε όρια και αυστηρές τιμωρίες, όπως πχ τριήμερες ή και πενθήμερες αποβολές. Αλλά και αυτό ακόμη είναι δύσκολο.
Πριν σας αφήσω να παρακολουθήστε την συνέντευξη με τα πολύ σωστά κατά την γνώμη μου που είπε η ανερχόμενη πολιτικός του δεξιού - πατριωτικού χώρου (πάντα σύμφωνα με την δική μου εκτίμηση), θα καταθέσω μόνο τούτο. Η βία μπαίνει πολύ νωρίς στις ζωές των παιδιών, εμείς δηλαδή που βλέπαμε Τομ & Τζέρι, Στρουμφάκια κλπ τι πάθαμε και τα σημερινά παιδιά βλέπουν παιδικά με βία. Τα ηλεκτρονικά μας παιχνίδια που δεν είχαμε τόσο μεγάλη επαφή ήταν τετρις, ποδόσφαιρο ή να σκάμε φιύσκες, σήμερα στο κινητό παίζουν από 3-4 χρονών παιχνίδια βίας, που κάνουν τα παιδιά νευρικά και πολύ νωρίς αρχίζουν να τα εφαρμόσουν κιόλας... Κρίμα... Όπως είπε η κυρία Λατονοπούλου, τεράστια είναι και η ευθύνη των γονέων... Τέλος...
Παρακολουθήστε την συνέντευξη: