Translate

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Οι Ελληνες πολίτες το μοναδικό εμπόδιο στην υλοποίηση της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας - Θα αντισταθούν; - Σχόλιο

Mεγάλες συγκεντρώσεις πολιτών βρίσκονται σε εξέλιξη και σειρά συλλαλητηρίων θα οργανωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα, καθώς οι πολίτες είναι  αποφασισμένοι νε μην επιτρέψουν την στον Αλέξη Τσίπρα να εκχωρήσει την Μακεδονία, κορεοποιώντας την ονομασία της σε ΄"Βόρεια Μακεδονία" και αφήνοντας την Μακεδονία να λέγεται "Νότια Μακεδονία".
Το περίφημο «ραντεβού των Πρεσπών», το οποίο θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου το Σαββατοκύριακο και εκεί θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά η ισχύς και η ένταση της λαϊκής αντίδρασης.
 Θα έχει προηγηθεί η προ ημερησίας συζήτηση στην ελληνική Βουλή πιθανότατα την Παρασκευή, όπου θα έχουμε μια πρόβα τζενεράλε των λαϊκών αντιδράσεων.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι πολίτες, οι ίδιοι μπορούν να αποτρέψουν την υλοποίηση της συμφωνίας αν εμφανιστούν ενωμένοι και μαζικά στις διαμαρτυριες και προειδοποιήσουν τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και Ποταμιού ότι δεν έχουν την πολιτική νομιμοποίηση να εκχωρήσουν τα ιστορικά δικαιώματα που απορρέει ο τίτλος "Μακεδονία".
Ο Α.Τσίπρας μίλησε και με τους πολιτικούς αρχηγούς στο τηλέφωνο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ δικαιολόγησε τη σύνθετη ονομασία με τη λέξη Μακεδονία, χαρακτηρίζοντάς την μονόδρομο".
Αυτά που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για τη συμφωνία είναι ότι η γειτονική χώρα θα ονομάζεται για κάθε χρήση (erga omnes) Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας («Severna Makedonja»).
Όταν ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος αυτό θα γίνει η συνταγματική ονομασία. Με την αναθεώρηση θα απαλειφθούν και κάποιες αναφορές, οι οποίες θεωρήθηκαν από την ελληνική πλευρά ως αλυτρωτικές.
Η ιθαγένεια/υπηκοότητα δεν θα είναι βορειομακεδονική, όπως θα περίμενε κανείς, καθότι το όνομα της ιθαγένειας είναι παράγωγο της κρατικής ονομασίας, αλλά καθαρά "Μακεδονική": Θα είναι «Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia». Δηλαδή, οι πολίτες του γειτονικού κράτους θα ονομάζονται με τη σφραγίδα και της Ελλάδας «Μακεδόνες».
Έτσι θα αναφέρονται και στα διαβατήρια. Με τον τρόπο αυτό, εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζεται και «μακεδονική» εθνότητα. Δεν αρνείται, η κυβέρνησης ότι αναγνώρισε τη γλώσσα των γειτόνων σαν «μακεδονική». Απλώς, διευκρινίζεται ότι ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών.
Τα σημεία που η κυβέρνηση έσπευσε να «πουλήσει» επικοινωνιακά είναι ότι υπάρχει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και μάλιστα erga omnes, για χρήση δηλαδή και στο εσωτερικό μετά την σχετική συνταγματική αναθεώρηση κα φυσικά ανοιγει την πόρτα του αλυτρωτισμού.
Όπως ήταν αναμενόμενο, στο διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να αναφερθεί σ’ αυτά. Από τη στιγμή, όμως, που η Ελλάδα αναγνωρίζει τους πολίτες της «Βόρειας Μακεδονίας» σαν «Μακεδόνες» ουσιαστικά έχει αποδεχτεί την εθνική ιδεολογία των Σκοπίων, αυτό που αποτελεί τον εγγενή αλυτρωτισμό τους.
Αν και η κυβέρνηση κόπτεται για την απάλειψη αλυτρωτικών αναφορών, η πραγματικότητα είναι ότι αντί να τον εξαλείφει ουσιαστικά τον νομιμοποιεί.
Ο Ζόραν Ζάεφ έχει κάθε λόγο να θριαμβολογεί. Μπορεί τελικά να υποχώρησε και να αποδέχτηκε το erga omnes, αλλά μπορεί δικαιολογημένα να υπερηφανευτεί στους ομοεθνείς του πως εξασφάλισε την αναγνώριση της «μακεδονικής» ταυτότητας.
Η πραγματικότητα είναι ότι από την αρχή της διαπραγμάτευσης, τα Σκόπια είχαν χαρακτηρίσει σαν κόκκινη γραμμή το να μην αγγιχτεί η «μακεδονική» ταυτότητα. Και το αποτέλεσμα έδειξε ότι την κόκκινη αυτή γραμμή την τήρησαν με ευλάβεια, παρά το γεγονός ότι η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτιόταν από το πράσινο φως της Αθήνας.
Με άλλα λόγια, ενώ το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα το είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς, σχετικά κερδισμένοι βγήκαν οι Ζόραν Ζάεφ και Νίκολα Ντιμιτρόφ.Μακάρι ο ελληνικός λαός να καταφέρει να αποτρέψει την συμφωνία - ξεπούλημα - έκτρωμα και να μην φοβηθούν από τους παρακρατικούς που θα έχουν ως έργο την διάλυση της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα όπως έγινε και με το πρώτο μνημόνιο (νεκροί Eurobank). Πρέπει ο λαός να αποτρέψει το ξεπούλημα. Αν δεν τα καταφέρει τότε δε θα πρέπει να αφήσει τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ που θα υπερψηφίσουν να κυκλοφορούν χωρίς να φοβούνται.
Όσοι ψηφίσατε τους άθεους, απάτριδες κομμουνιστές μήπως τωρα χαμπαριάσατε έστω και τώρα τι έγκλημα κάνατε στην Πατρίδα μας, στην Ελλάδα μας, ή μπα; Τι άλλο:

γέμισαν την Ελλάδα με κάθε λογής λαθροεισβολείς μουσουλμάνους
Επέτρεψαν τους <<γάμους>> ομοφυλόφιλων και μετά και την υιοθεσία από δαύτους
Ξεπούλησαν το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας, της δικής μας Μακεδονίας...
Για να μην αναφέρω όσα έκαναν στην οικονομία. Από τα μνημόνια δεν βγαίνουμε, ήδη αυτές τις ώρες ψηφίζεται συμπληρωματικό...
Θα μου πείτε ότι ήσασταν απογοητευμένοι - αγανακτισμένοι από τα 40 χρόνια της εγκληματικής οργάνωσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ. Ναι, συμφωνώ, μαζί σας, αλλά τους κομμουνιστές βρε; Βρε τους κομμουνιστές; Προόδευσε κανένα κομμουνιστικό κράτος; Μήπως μαζί με αυτούς τους προδότες που θα ψηφίσουν την συμφωνία - ξεπούλημα - έκτρωμα πρέπει να θεωρήστε και εσείς που τους ψηφίσατε προδότες