Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

20 Ιουλίου, 2018

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση του δημάρχου Σαμοθράκης

Πέμπτη βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο η ενημέρωση του Δημάρχου για τρέχοντα θέματα της Σαμοθράκης. Η ενημέρωση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 20:30, λόγω της παρουσίας όμως της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης από την Αλεξανδρούπολη που ήθελε να βγάλει τον δήμαρχο σε ζωντανή σύνδεση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων (από 10:00 έως 17:45), καθυστέρησε περίπου 45 λεπτά και διήρκεσε σχεδόν 2 ώρες. Η ΔΕΛΤΑ κάλυψε όλη την ομιλία του δημάρχου. Η συμμετοχή του κόσμου παρά την εποχή, την ημέρα (παραμονή του Πρ. Ηλία) και την ώρα ήταν μεγάλη.

Ο δήμαρχος κύριος Θανάσης Βίτσας έκανε απολογισμό έργου για τα 4 έτη θητείας που συμπληρώνονται σύντομα (αρχές Σεπτεμβρίου). Επίσης με αυτόν τον τρόπο θέλησε όπως είπε να απαντήσει στους τέσσερις πυλώνες που τον πολεμούν, δηλαδή τους κυρίους Μανούση, Χανό, Φωτεινού, Γλήνια. Όπως επεσήμανε, κάθε ένας τον κατηγορεί για διαφορετικό θέμα.
Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, σε πολλά έργα που είτε ολοκληρώθηκαν (αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες), είτε θα ολοκληρωθούν άμεσα και επίσης όσα θα ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα, ανέφερε και πολλά νούμερα (χρήσιμα μεν, κουραστικά δε).
Δεν μπορώ να γράψω όσα ειπώθηκαν από τον κύριο Βίτσα, θα προσπαθήσω να αναφέρω τα σημαντικότερα.

  • Για το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων ο κύριος Βίτσας αποδόμησε από την πλευρά του τις κατηγορίες, αλλά και τις καταγγελίες της SAOS FERRIES και του κυρίου Μανούση. Μίλησε επίσης για μεθόδευση της συνεδρίασης της επιτροπής από την Περιφέρεια για τον έλεγχο των απορριμματοφόρων - κοντέινερ. Τέλος είπε ότι και το χρονικό περιθώριο που δόθηκε τον Μάιο καθώς και η μεταφορά ως το τέλος Αυγούστου είναι εκβιασμός.
  • Για το οδικό δίκτυο ο δήμαρχος τόνισε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας, τα κομμάτια που ανήκουν στον Δήμο, σε μεγάλο βαθμό έχουν αποκατασταθεί και έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα κομμάτια. Στο σημείο αυτό κατηγόρησε πάλι τον κύριο Μανούση για την <<προσφορά του>>.
  • Για το θέμα του νέου Κ.Υ απάντησε στις κατηγορίες που λένε ότι ο δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται γιατί δεν θέλει να φύγει το Κ.Υ από την Χώρα, δείχνοντας την επικοινωνία που έχει με το Υπ. Υγείας μέσω emails για να κλείσει ραντεβού για συνάντηση με τον υπουργό. Μάλιστα όπως ενημέρωσε είχε κλειστεί ραντεβού για τις 20 Ιουνίου, αλλά έτυχε εκείνη την ημέρα να πεθάνει η μητέρα του. Ήδη έχει αποστείλει νέο αίτημα συνάντησης και περιμένει απάντηση. Εξήρε το έργο της επιτροπής που είχε οριστεί στο δημοτικό συμβούλιο για την εξεύρεση οικοπέδου. Τόνισε ότι το έργο δεν έχει χαθεί και ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται (μακάρι). Αλλά δεν θα σταματήσει και η διαδικασία αποκατάστασης του παλαιού Κ.Υ στην Χώρα.
  • Για την αποκατάσταση των ζημιών στην Χώρα απάντησε σε όσους τον προέτρεπαν να παρακάμψει κάποιες διαδικασίες, ότι έχει αποδειχθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις ότι τελικά άργησαν περισσότερο. Τώρα τα έργα εξελίσσονται, ο αγωγός θα κλείσει το συντομότερο δυνατόν, τα έργα για την αποτροπή νέων κατολισθήσεων θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα και μέχρι τέλους του έτους θα γίνουν οι αναδασώσεις που έχουν ανακοινωθεί.
  • Για τα δίκτυα ύδρευσης και την υδρομάστευση ο δήμαρχος είπε ότι στα περισσότερα χωριά έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές και παραμένει να αντιμετωπιστεί η υδρομάστευση στους Καρυώτες.
  1.      Για την Καμαριώτισσα ενημέρωσε πως έχουν τραβήξει και από άλλη πηγή νερό από την Παλαιόπολη, παρά τις όποιες δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν στην περιοχή λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθει γεωτρύπανο για να γίνει μια δεύτερη γεώτρηση. Επίσης είπε ότι έχει προχωρήσει η μελέτη για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Καμαριώτισσα γιατί το παλιό χρονολογείται από το '50 (όντως πολλές φορές το νερό αν δεν έχει φίλτρο μυρίζει έντονα σκουριά).
  2.      Η δεξαμενή των Αλωνίων πλέον υπερχειλίζει αφού δέχεται νερό από 3 πηγές. Στα Αλώνια επίσης προβλέπεται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.
  • Για πολλά θέματα λειτουργίας υπηρεσιών του Δήμου είπε τα παρακάτω
  1. Κάμπινγκ: προτιμάει την σημερινή λειτουργία από την προηγούμενη κατάσταση, όπου κυκλοφορούσαν μαύρες σακούλες...
  2. Παραδέχτηκε την έλλειψη καθαριότητας και οδοκαθαριστών, αλλά όπως είπε φέτος άργησε πάρα πολύ η προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία, αλλά δεν θα προχωρήσει σε προσλήψεις με μαύρη εργασία...
  3. Με την έλλειψη εργατών καθαριότητας και την παραχώρηση αποκομιδής των σκουπιδιών όλου του νησιού σε ιδιώτη, έχει επέλθει η τάξη στο θέμα αυτό.
  4. Τα ιαματικά λουτρά θα είναι τα 55α - 56α από τα 400 σε ολη την Ελλάδα που σύντομα θα πάρουν άδεια και θα αλλάξουν εικόνα.
  5. Η δημοτική συγκοινωνία μετά την επανεγκατάσταση του ΚΤΕΛ στο νησί (την οποία κατάφερε ο Δήμος) έχει πληρέστερα δρομολόγια.
  • Ο βιολογικός της Καμαριώτισσας πολύ σύντομα θα παραληφθεί σαν έργο από το 2009 που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες. Οπότε αμέσως μετά θα μπορούν να προχωρήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες.
  • Για το θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας ο κύριος Βίτσας είπε ότι το να επανεκκινήσει το 2017 η γραμμή του Λαυρίου ήταν κατόρθωμα, ασχέτως που φέτος η εταιρεία με τους συγκεκριμένους όρους δεν πήγε στον διαγωνισμό. Αλλά ευελπιστεί ότι ο επανασχεδιασμός της γραμμής θα αλλάξει τα δεδομένα. Επίσης θα διερευνηθεί και η περίπτωση διεκδίκησης των γραμμών Καβάλας, Λήμνου (τις οποίες το Υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε τον Μάιο).
  • Για το λιμάνι της Καμαριώτισσας ενημέρωσε ότι το ΠΕΑΛ (Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένων) βρίσκεται στο τέλος, μετά θα αναζητηθεί χρηματοδότηση, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η ανακατασκευή του λιμανιού σύμφωνα με το ΠΕΑΛ.
  • Σύντομα θα λυθεί το θέμα του λιμενικού καταφυγίου Θέρμων (η πληροφόρηση μου λέει ότι οι εργασίες ήδη έχουν ξεκινήσει).
  • Τέλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τον κατηγορούν ότι δεν έχει φέρει στο νησί κάποιον καλλιτέχνη. Εκεί επεσήμανε πως αν υπήρχαν παραπάνω χρήματα κι αυτό θα γίνονταν αλλά θεωρεί ότι όσα έχουν γίνει στον τομέα του πολιτισμού επί των ημερών του έχουν μεγαλύτερη σημασία και προσφέρουν περισσότερα στο νησί. Αυτά είναι
   - η έκθεση του μουσείου Ακρόπολης
   - το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για την Σαμοθράκη, η προβολή του σε διάφορα μέρη και η σχετική εκδήλωση που έγινε στο νησί
   - η αδερφοποίηση της Σαμοθράκης με την Ρώμη.

Αυτά και πολλά ακόμη ειπώθηκαν σε γενικές γραμμές. Ο κύριος Βίτσας είπε ότι από Σεπτέμβριο για γίνει ένας κύκλος ενημέρωσης για όλα τα θέματα στα χωριά.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr