Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

24 Ιανουαρίου, 2019

Απάντηση Φώτη Μανούση στον Δήμαρχο Σαμοθράκης

Αλεξανδρούπολη, 24 Ιανουαρίου 2019
Προς
κ. Αθανάσιο Βίτσα
Δήμαρχο Σαμοθράκης

Κύριε Δήμαρχε,
Νιώθω ευτυχής που επιτέλους αξιωθήκατε να μου απαντήσετε κι έτσι κατεβήκατε λίγο από τον θρόνο του Μεγάλου Υπερασπιστή του Λαού, ιδιότητα που σας ανήκει αποκλειστικά.
Ωστόσο, με λύπη μου θα θέσω υπόψιν σας ότι η απάντησή σας είναι εκτός θέματος. Και τούτο διότι εγώ, ως απλός άνθρωπος, ακολουθώντας την παράδοση του τόπου μας των πρακτικών ανθρώπων, σας υπέδειξα με την επιστολή μου εφαρμόσιμες, άμεσα υλοποιήσιμες πρακτικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα του νησιού μας. Εσείς, όμως, κύριε Δήμαρχε, επιλέξατε να απαντήσετε με απολογητικό υπόμνημα, προδίδοντας, έτσι, την επίγνωση των σφαλμάτων σας και των ενοχών σας. 

Αντί, ωστόσο, να απαρνηθείτε την αλαζονεία της διοίκησής σας, σπεύσατε να εκτεθείτε κι άλλο, με τα δήθεν δύσκολα ερωτήματα που μου θέσατε. Σας απαντώ, λοιπόν, σε αυτά.

Οι κάτοικοι και λοιποί φορείς του νησιού δεν έχουν δικαίωμα, όπως ρωτάτε, να συνδιαμορφώνουν τους όρους και προϋποθέσεις που διέπουν τη σύμβαση ακτοπλοΐας, διότι, κύριε Δήμαρχε, αγνοείτε προκλητικά ότι οι όροι των διαγωνισμών αυτών τίθενται, δια νόμου, αποκλειστικά και μόνο από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Είναι πανελλαδικοί και ενιαίοι, εφαρμόζονται εδώ και 15 χρόνια για όλες τις συγκοινωνιακές γραμμές που προκηρύσσονται, και οι διαγωνισμοί για τις συμβάσεις αυτές είναι διεθνείς.
​​
Πως είναι δυνατόν να ενδιαφέρεσθε, δήθεν, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, να στρέφεστε κάθε λίγο κατά της ΣΑΟΣ και να μην έχετε μπει στον κόπο να πληροφορηθείτε από τους «παντογνώστες» συμβούλους σας το νόμο;;; Γιατί απλά επιλέγετε όχι τη συνειδητή άγνοια, αλλά τη συνειδητή εμπάθεια εναντίον μας;
​​
Με ρωτάτε αν προτίθεμαι να συνεργαστούμε όλοι από κοινού στη συνδιαμόρφωση των γραμμών, των δρομολογίων και της δρομολόγησης πλοίων για να πετύχουμε τη πιο συμφέρουσα επιλογή για το νησί.
Σας επαναλαμβάνω, λοιπόν, την πάγια θέση μου: όχι απλά δεν αρνούμαι, αλλά επιδιώκω τις συνεργασίες. Μακάρι, λοιπόν, στο πλαίσιο του επικείμενου διεθνούς διαγωνισμού να προσέλθουν ανταγωνιστές, για να αποκτήσει το νησί την πολυτέλεια των πολλαπλών επιλογών.
Όμως, δεν αναρωτηθήκατε κύριε Δήμαρχε, γιατί μέχρι τώρα δεν εμφανίστηκε κανείς τόσα χρόνια;; Σας ενημερώνω, λοιπόν, ότι τα προσφερόμενα τιμήματα από το Κράτος είναι ασύμφορα και ιδιαίτερα χαμηλότερα από αυτά που δίνονται σε άλλες ακτοπλοϊκές γραμμές. Αυτό σε συνδυασμό με την χαμηλή επιβατική κίνηση της Σαμοθράκης απομακρύνουν την επιθυμία προσέλευσης άλλων εταιρειών στο νησί.
Γι’ αυτό, εσείς που δεν συμπαθείτε την επιχειρηματικότητα, την ελεύθερη αγορά και τον ανταγωνισμό, μην προσποιείστε τον προστάτη , αλλά κινηθείτε πολιτικά για να τον ενισχύσετε, αν πράγματι κόπτεστε για το νησί. Γιατί πλέον γνωρίζετε πολύ καλά ότι όλα δεν λύνονται με τις ΚΟΙΝΣΕΠ!
Τέλος, με ρωτάτε αν θα συνεχίσω να εκμεταλλεύομαι μονοπωλιακά την ακτοπλοΐα της Σαμοθράκης και να επιβάλλω, δήθεν, τις απόψεις μου.
Επειδή, προφανώς όλοι εκείνοι που θέλουν να σπάσουν το δήθεν μονοπώλιό μου σφάζονται στην ποδιά σας και γι’ αυτό και δεν τους είδε κανείς στη Σαμοθράκη, σας καλώ να πάψετε να λειτουργείτε επιτέλους με τους διαχωρισμούς σε καλούς και κακούς, όπως έκαναν ανελεύθερα, εγκληματικά καθεστώτα που αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα τον προηγούμενο αιώνα. Όλοι, βέβαια, οι νοήμονες καταλαβαίνουν ότι «σας φταίει ο γάιδαρος και χτυπάτε το σαμάρι».
Τα απανωτά διοικητικά σας σφάλματα δεν καλύπτονται και αποπροσανατολίζετε τους πολίτες της Σαμοθράκης κατασκευάζοντας εχθρούς, διαγράφοντας μονομιάς την επανειλημμένη δωρεάν συνδρομή της εταιρείας μας σε δύσκολες περιστάσεις της Σαμοθράκης. Σας θυμίζω μόνο την πρόσφατη ενέργειά μας να στηρίξουμε το νησί, όταν λόγω της απροσδόκητης βλάβης του πλοίου ΣΑΟΣ αυτό αποσύρθηκε από τη γραμμή. Χωρίς καμία υποχρέωσή μας, σπεύσαμε να δρομολογήσουμε το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ, έναντι επιδότησης, μόλις 1.200,00 € ανά διαδρομή, προκειμένου να μην μείνει το νησί αποκομμένο. Εσείς αντίστοιχα, σπεύσατε να σπαταλήσετε 20.000,00 € για να μισθώσετε πρόσφατα μια παντόφλα, η οποία επιπλέον δεν επιτρέπεται να μεταφέρει επιβάτες σε τέτοιες διαδρομές, όπως μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης!
Μετά από όλα αυτά, κύριε Δήμαρχε, σας απαντώ ότι εφόσον έχετε αυτή την εκτός νόμου και πραγματικότητας στρεβλή εικόνα περί δρομολογίων και ακτοπλοΐας, ας ενεργήσετε όπως θα σας εισηγηθεί το «πολυμήχανο» επιτελείο σας, και αφήστε εμάς να ενεργήσουμε σύμφωνα με το νόμο και την αγάπη μας για τη Σαμοθράκη. Απλά αφήστε μας, επιτέλους, και παύσετε να μας στοχοποιείτε άδικα, αναζητώντας αποδιοπομπαίους τράγους!
Έτσι, σας απευθύνουμε ξανά την ίδια έκκληση: η υποστήριξη της κυβέρνησης και πλήθους πολιτικών στο νησί μας, για πρώτη φορά, είναι δεδομένη. Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, την συγκυρία για να πετύχουμε τους πολυετείς στόχους της Σαμοθράκης!
Βγείτε από την γυάλα που είστε εγκλωβισμένος και αφουγκραστείτε το λαό του νησιού και τους ανθρώπους που θέλουν να σας συνδράμουν!
Ακούστε τις φωνές που ανιδιοτελώς σας υποδεικνύουν χρόνια τώρα λύσεις, όπως ενδεικτικά το να σταματήσετε το έγκλημα της λανθασμένης χωροθέτησης του βιολογικού καθαρισμού!
Και καταλήγω κύριε Δήμαρχε.
Δεν επιζήτησα τη συνάντηση μαζί σας για να μου δώσετε πολιτικές συμβουλές, μιας και μου είναι περιττές από εσάς.
Γνωρίζω να συνεργάζομαι, να ακούω και να μοιράζομαι, γι’ αυτό και σας τίμησα με την πρόσκλησή μου που αρνηθήκατε.
Μακάρι να δεχόσασταν τις συμβουλές μου, τις οποίες είμαι διατεθειμένος να σας παράσχω δωρεάν, προκειμένου να εφαρμόζατε λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.
Δυστυχώς, εσείς κυβερνάτε με το επιτελείο σας, τυλιγμένοι στην ψευδαίσθηση του επαναστάτη, με μοναδικό θύμα το λαό της Σαμοθράκης.
Εμείς, που δεν έχουμε την εξουσία στα χέρια μας, αλλά μόνο την ευχέρεια να δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τη Σαμοθράκη είμαστε ακόμα εδώ. Όσο μπορούμε.
Μακάρι επιτέλους να καταλάβετε ότι δεν είμαστε εχθροί σας, αλλά σύμμαχοι στον καθημερινό αγώνα της Σαμοθράκης για ένα καλύτερο σήμερα.
Με τιμή,
Φώτης Μανούσης
Ζούμε Σαμοθράκη (facebook)

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr